Groep 8 schrijft succesverhaal: ‘Arjen Robben en de finale van de Champions League’

Vandaag ontving international Arjen Robben het eerste exemplaar van het kinderboek Arjen Robben en de finale van de Champions League. Hij kreeg deze overhandigd door kinderen uit groep 8 van de Togtemaarschool in Bedum, zijn oude bassischool. Zij waren een van de in totaal veertien groepen 8 uit de provincie Groningen die meeschreven aan dit succesverhaal. Schrijver Fred Diks, bekend van Koen Kampioen, maakte van alle verhalen een vlot lopend geheel. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Kluitman en is vanaf volgende week te koop.

In Arjen Robben en de finale van de Champions League is te lezen we hoe het allemaal zo ver gekomen is. Wat maak je allemaal mee op weg naar de top? Het verhaal is een boeiende mix geworden van werkelijkheid en fantasie over het leven van Robben. Van zijn eerste jaren bij VV Bedum, zijn jaren bij FC Groningen en PSV, zijn avonturen in het buitenland tot aan de finale van de Champions League. Dit is de cover van het boek:

Convert JPG to PDF online - convert-jpg-to-pdf.net

“Ronaldo mag dan de Gouden Bal gewonnen hebben. Er is nog geen kinderboek over hem. Laat staan drie. Ik ben hier heel erg trots op!” [Arjen Robben]

Dit verhaal is de eerste uit een serie van drie. Tijdens de presentatie van vandaag gaf Robben, door het schrijven van de eerste zin, meteen de aftrap voor het tweede boek. In dit verhaal, dat eind april verschijnt, lezen we alles over de avonturen van Arjen Robben tijdens het WK Voetbal in Brazilië. De titel van het boek is al bekend: Arjen Robben en het magische schot in Rio. De inhoud van deel drie blijft nog even geheim.

In een gratis app, via de App Store of Google Play, komen de verhalen tot leven komen. Bij sommige illustraties in het boek staat een speciaal ‘Arjen Robben-logo’. Wanneer de pagina’s met het logo via de app worden gescand, kan de lezer extra beelden bekijken.

De boekenreeks is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven, FC Groningen in de Maatschappij en uitgeverij Kluitman. Met dit project willen de drie partijen kinderen stimuleren om veel te gaan lezen en schrijven en (groot)ouders stimuleren om veel voor te lezen. Eén op de vier kinderen verlaat de basisschool met een forse leesachterstand. En dat terwijl de basisschooltijd zo’n belangrijke tijd is. Gedurende deze tijd leggen kinderen, op school én thuis, de basis om goed te leren lezen en schrijven. Vandaar.

Een reactie op “Groep 8 schrijft succesverhaal: ‘Arjen Robben en de finale van de Champions League’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024