Spannende paardenfilm ‘The Legend of Longwood’ te zien in openluchtbioscoop CHIO

Meisjes en paarden, het blijft een succesformule. Dubbelleuk voor de doelgroep: een spannende paardenfilm kijken met op de achtergrond het gebries en hoefgetrappel van echte viervoeters. Dat kan dit jaar tijdens CHIO Rotterdam. Speciaal voor kinderen vertoont het Concours Hippique International Officiel in een openluchtbioscoop The Legend of Longwood. Maar het zijn niet alleen de bezoekertjes van CHIO die de avonturenfilm bekijken, ook hoofdrolspeelster Lucy Morton en actrice Thekla Reuten zijn aanwezig en beantwoorden achteraf vragen van het publiek.

Voor kinderen worden tijdens CHIO verschillende activiteiten georganiseerd in het Indofin Kinderdorp, dat vier dagen lang geopend is. De openluchtbioscoop is onderdeel van de jeugdochtend komende zondag, die om 10:00 uur van start gaat. Het CHIO vindt van donderdag 18 t/m zondag 21 juni 2015 plaats in het Rotterdamse Kralingse Bos. Drie bedrijven slaan de handen ineen om van het Kinderdorp een succes te maken: het Hofplein Theater, Indofin en NautaDutilh.

The Legend of Longwood is een avonturenfilm met paarden in de hoofdrol. De 12 jarige Micky Miller (Lucy Morton) verhuist met haar moeder Lisa (Thekla Reuten) en broertje van New York naar het dorpje Longwood in Ierland. Haar komst valt samen met de onheilspellende terugkeer van de Zwarte Ridder, die volgens de overlevering nooit rust heeft kunnen vinden omdat zijn dochtertje hem ontnomen is. Micky ontdekt dat zij voorbestemd is om een driehonderd jaar oude vloek te verbreken. Maar eerst moet ze een kudde witte paarden redden en het mysterie van de Zwarte Ridder ontrafelen. Onderstaand de trailer.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BS3wKHcniQk]

The Legend of Longwood is een Engels gesproken film die geproduceerd is door het Rotterdamse productiebedrijf HollandHarbour. De film werd in ruim twintig landen op kinderfilmfestivals vertoond en won een Silver Griffin op het Giffoni Festival in Italië. De rollen in de film worden grotendeels door Britse en Ierse acteurs gespeeld, maar er is ook een rol weggelegd voor de bekende Nederlandse actrice Thekla Reuten.

De film wordt tijdens de jeugdochtend van het CHIO vertoond in een speciale openluchtbioscoop. Bijzonder is dat de jonge hoofdrolspeelster Lucy Morton en haar filmmoeder Thekla Reuten de voorstelling bijwonen. Het publiek mag ze daarna een half uur lang vragen stellen over de film en natuurlijk over paarden.

Tijdens het evenement wordt ook aandacht besteed aan de kleinere bezoekers. Het Indofin Kinderdorp staat dit jaar in het teken van Robin Hood. Het verhaal van Robin Hood wordt op verschillende manieren verteld. Tijdens de speciale kinderochtend op zondag zal er zelfs een boogschiettoernooi in de Rotterdamse piste plaatsvinden waarbij Robin tegen koning Jan Zonder Land strijdt om de hand van de prinses. En daar zijn natuurlijk ook paarden bij. Verder wordt er in het dorp geschminkt en geknutseld, wordt er met hoefijzers gegooid, kunnen kinderen kastelen bouwen en kunnen kinderen met knuffelpaard Chico op de foto. Het Indofin Kinderdorp is vier dagen lang geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024