VPRO zet archief Rembo & Rembo online #tjongejongejongejongejongejonge

Goed nieuws voor de kinderen van toen én nu: de VPRO heeft het gehele archief van de legendarische jeugdserie Rembo & Rembo gedigitaliseerd. Vanaf vandaag zijn De Gluurbuur, Professor Paardekuth, de familie Magdat, De Timmerman, de soapserie De Föhn en alle andere sketches te zien op de website van de zender. Fans kunnen op de site een persoonlijke playlist maken van al hun favoriete scènes en deze via sociale media delen met hun vrienden. Rembo & Rembo was een programma van Maxim Hartman en Theo Wesselo en werd uitgezonden bij de VPRO van 1987 t/m 1997.

Zelf noemden ze het ‘bovenmaatse humor van de één na bovenste plank met een grapdichtheid van 98,8%’. Uit de tijd dat kindertelevisie nog op het randje was, en af en toe net erover. En misschien daarom nog steeds zo populair bij volwassenen, die uitspraken als ‘Da’s toch gewoon nie te geleuven!’ nog steeds gebruiken. 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=zUvrAtlyTm8]

In de VPRO Gids van deze week een interview met de mannen over het succes van toen. Maxim Hartman: ‘Dat is het geheim van Rembo & Rembo. Niet aanpassen.’ Theo Wesselo: ‘En niet onderhandelen.’ Maxim Hartman: ‘Dat is het fokking geheim! Als iedereen het kut vindt, fok iedereen. Wij maken wat wij goed vinden!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024