Media

VPRO zet archief Rembo & Rembo online #tjongejongejongejongejongejonge

Goed nieuws voor de kinderen van toen én nu: de VPRO heeft het gehele archief van de legendarische jeugdserie Rembo & Rembo gedigitaliseerd. Vanaf vandaag zijn De Gluurbuur, Professor Paardekuth, de familie Magdat, De Timmerman, de soapserie De Föhn en alle andere sketches te zien op de website van de zender. Fans kunnen op de site een persoonlijke playlist maken van al hun favoriete scènes en deze via sociale media delen met hun vrienden. Rembo & Rembo was een programma van Maxim Hartman en Theo Wesselo en werd uitgezonden bij de VPRO van 1987 t/m 1997.

Zelf noemden ze het ‘bovenmaatse humor van de één na bovenste plank met een grapdichtheid van 98,8%’. Uit de tijd dat kindertelevisie nog op het randje was, en af en toe net erover. En misschien daarom nog steeds zo populair bij volwassenen, die uitspraken als ‘Da’s toch gewoon nie te geleuven!’ nog steeds gebruiken. 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=zUvrAtlyTm8]

In de VPRO Gids van deze week een interview met de mannen over het succes van toen. Maxim Hartman: ‘Dat is het geheim van Rembo & Rembo. Niet aanpassen.’ Theo Wesselo: ‘En niet onderhandelen.’ Maxim Hartman: ‘Dat is het fokking geheim! Als iedereen het kut vindt, fok iedereen. Wij maken wat wij goed vinden!’

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021