LEGO Dimensions laat gamers personages en universums uit verschillende bouwsets mixen en matchen #BreakTheRules

Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group kondigden vandaag de release van LEGO Dimensions aan. Met deze nieuwe entertainmentervaring spreken spelers hun verbeelding nog meer aan dan met traditioneel gamen. De game combineert het fysieke bouwen met LEGO-stenen met interactieve console-gameplay in 14 favoriete universums van fans. LEGO Dimensions is vanaf heden verkrijgbaar voor de PlayStation 3 en 4, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo’s Wii UTM.

Voor de eerste keer in een LEGO-videogame komen 14 iconische entertainmentmerken en franchises samen in een spannend avontuur: DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, LEGO Ninjago, Back to the Future, The Wizard of Oz, Scooby-Doo!, LEGO Legends of Chima, Doctor Who, Jurassic World, Ghostbusters, The Simpsons, Portal en Midway Arcade. In het verhaal van de game duikt plotseling een mysterieuze en krachtige vortex op, die personages uit diverse LEGO-werelden meesleurt. Om hun vrienden te redden springen Batman, Gandalf en Wyldstyle dapper in de vortex. Algauw bevinden zij zich op een reis door onverwachte werelden en werken ze samen met onwaarschijnlijke bondgenoten om de kwaadaardige Lord Vortech te verslaan.

Dat klinkt misschien wat abstract? Waar het op neerkomt is dat de veelzijdigheid van LEGO-bouwsets naar een game-ervaring worden overgebracht. Fans kunnen personages en universums mixen en matchen, net zoals ze dat in hun speelkamer doen. Onderstaande trailer geeft een beeld.

“Dit is een totaal nieuwe LEGO-ervaring, waarbij spelers bouwen met het fysieke speelgoed en kunnen spelen met een mengelmoes van merken in de videogame, net zoals zij in het echte leven zouden doen. We wilden een game creëren waar spelers hun favoriete personages en universums kunnen combineren en zonder grenzen ermee kunnen spelen. Als ze willen kunnen ze Scooby-Doo in de onzichtbare Jet van Wonder Woman door Cloud Cuckoo Land uit The LEGO Movie laten vliegen. Letterlijk elk personage kan elke wereld betreden en elk voertuig of gadget gebruiken.” [Jon Burton, TT Games]

De LEGO Dimensions Starter Pack bevat de videogame, stenen om de LEGO Gateway te bouwen, drie LEGO Minifiguren; Batman, Gandalf en Wyldstyle, plus de LEGO Batmobiel en de LEGO Toy Pad. Met deze Toy Pad kunnen spelers speciale LEGO-minifiguren en -objecten in de game plaatsen en directe in-game actie ervaren door het fysieke speelgoed te bewegen. En net zoals kinderen ervan genieten om hun fysieke bouwstenencollectie te zien groeien en met elkaar te verbinden, is de LEGO Dimensions Starter Pack het startpunt voor een gaming-systeem dat continu speelplezier voor de komende jaren moet worden. Alles dat vandaag gekocht wordt en uitbreidingen die morgen worden toegevoegd, kunnen met elkaar samenwerken.

De LEGO Toy Pad is een interactief onderdeel van de gameplay-ervaring en fungeert als een additionele controller. Spelers hebben op deze manier interactie met het speelgoed en de game, kunnen zo elke combinatie van zeven karakters, voertuigen en gadgets gelijktijdig in de game brengen. Meer dan alleen een platform die de karakters in de game plaatst, biedt het drie aparte gebieden van RGB-lichttechnologie. Hiermee wordt een grote verscheidenheid aan kleuren geboden met hints en puzzels die opgelost moeten worden, waardoor het fysieke en digitale spel meer dan ooit tevoren met elkaar verweven zijn.

Naast de 14 levels in het hoofdverhaal van de game kunnen spelers ook toegang krijgen tot een freeplay Adventure World voor alle 14 submerken in de game. Daarnaast krijgen gamers de mogelijkheid om hun ervaring aan te passen met expansion packs van alle merken die in de game voorkomen. Deze Level Packs, Team Packs en Fun Packs hebben een hoge verzamelwaarde en bieden nieuw te bouwen personages, voertuigen en gadgets met allemaal speciale in-game eigenschappen. Alle uitbreidingsets bieden gamers de mogelijkheid om alles met elkaar uit te wisselen in de game. Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt er deze week een companion app’ die spelers een gratis instrument biedt om persoonlijke LEGO Dimensionsuitbreidingsets te volgen, wensenlijstjes te maken en extra informatie te ontvangen over de game en gerelateerde producten. De app biedt gedetailleerde informatie over de LEGO Dimensions verhaallijn, instructies voor verschillende gameplay features en een overzicht van alle in-game mogelijkheden en verschijningsdata van iedere uitbreidingsset. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024