Het Mariniers Museum wordt levensgrote kijkdoos

Ontwerpbureau dog design en Van Straaten, specialist op het gebied van innovatieve visuele communicatie, hebben het Netherlands Marine Corps Museum (ook wel: het Mariniers Museum) in Rotterdam omgetoverd tot een levensechte kijkdoos. In de familietentoonstelling Expeditie Speurneus 2.0 kruipen kinderen in de huid van ‘combat trackers’, de spoorzoekers van het Korps Mariniers. Met hulp van een creatief design en hoogwaardige prints en materialen wanen de jonge bezoekers zich middenin de natuur, waar zij sporen zoeken en mysteriën ontrafelen.

Net als de mariniers gaan jong en oud op wereldreis door bos, jungle en ijzige vlakten waar zij sporen verzamelen. Aan het eind worden mysteriën ontrafeld in het sporenlab.

In het Netherlands Marine Corps Museum wordt 350 jaar geschiedenis van het Korps Mariniers verteld. De organisatie had behoefte aan een nieuwe, creatieve invulling van dit museumconcept en schakelde daarom de genoemde bureaus in. De verschillende omgevingen komen in het museum tot leven dankzij gedetailleerde prints van dieren en natuur, verborgen achter kijkgaten in de muur. 2D-visuals worden gecombineerd met 3D-elementen, wat een verrassend realistisch effect geeft. Dit tovert het museum om tot een grote kijkdoos. Met een beetje fantasie, en dat hebben kinderen, sta je in de schoenen van een marinier en verken je nieuwe werelden, zo is het idee.

Mariniersmuseum 4

Mariniersmuseum 1

Mariniersmuseum 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024