Leuke samenwerking PostNL en NEMO: kinderen ontdekken wetenschap via postzegels

Je zou het bijna vergeten, maar ook postzegels zijn nog steeds een medium waarmee je een boodschap kunt overbrengen. PostNL brengt in samenwerking met Science Center NEMO het postzegelvel ‘Ontdek de wetenschap’ uit, zo melden de twee partijen in een gezamenlijk persbericht. Op de vrolijk gekleurde postzegels staan vijf natuurkundige experimenten die kinderen thuis eenvoudig kunnen uitvoeren. Tijdens de presentatie van de postzegels bij NEMO voerden een aantal kinderen de proefjes zelf uit (zie onderstaande foto).

De natuurkundige proefjes gingen over elektriciteit, lichtbreking, statische lading, vacuüm en geleiding. Dit zijn ook de vijf onderwerpen die op de postzegels staan afgebeeld. Bij het maken van de illustraties voor de postzegelsheeft ontwerper Jorn Dal van ontwerpbureau SILO uit Den Haag
het idee van ’tegenovergestelde ervaringen’ in de postzegels verwerkt. NEMO presenteert namelijk proefjes waarmee bezoekers interactief aan de slag kunnen en die vaak een ander effect hebben dan eigenlijk verwacht. Een bijzondere toevoeging is dat geïnteresseerden de proefjes na het scannen met de Cee-App, een scanapplicatie, stap voor stap thuis kunnen uitvoeren.

postzegelproefjes

Op de tien postzegels staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland (hieronder een impressie van het ontwerp; klik hier voor een grotere versie). De postzegels zijn vanaf 20 juli te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club. Ook zijn de postzegels te koop bij de NEMO Shop in het populaire wetenschapsmuseum en online via e-nemo.nl/shop. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald. 

NEMO postzegelvel

“De nieuwe postzegels bieden de mogelijkheid om wetenschap en techniek thuis te ontdekken. Daarnaast laten de postzegels op een mooie manier zien waar NEMO voor staat, namelijk op speelse wijze met de wetenschap bezig zijn. En o ja…, je kan de postzegels natuurlijk ook gewoon gebruiken om je post mee te frankeren. ” [NEMO adjunct-directeur Amito Haarhuis]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024