Vullen of voeden? Wilfred Genee maakt 50 voetbalkantines gezonder

Eind 2013 publiceerde sportpresentator Wilfred Genee samen met zijn vrouw Lili het boek Vullen of Voeden, een wegwijzer voor ouders die laat zien welk effect voeding heeft op het lichaam en het gedrag van kinderen. Uiteraard kwam dit onderwerp ook ter sprake in het tv-programma Voetbal International,  waar Genee’s medepresentator Johan Derksen betwijfelde of er plek is voor gezonde voeding in sportkantines. Het leidde tot een weddenschap (Genee moet dit jaar 50 voetbalkantines gezonder en bewuster laten eten) en de campagne Vullen of Voeden.

Het lijkt de goede kant op te gaan, want dit weekend vond een kick-off plaats in 50 voetbalkantines die kiezen voor een gezondere koers. Op het menu staan voortaan een ‘Hattrick’-smoothie, een ‘Eén-tweetje’-pizzawrap, een ‘Counter’-kippensoep en/of een ‘Balletje breed’ van 100% rundervlees — kleine, niet-vette snacks die op een gezonde wijze bereid worden.

Deelnemende clubs strijden om de titel ‘meest bewuste voetbalkantine 2014-2015’, waar Derksen, als hij de weddenschap verliest, aan het einde van het seizoen zijn kookkunsten zal vertonen. De winnende voetbalclub krijgt bovendien een wedstrijd tegen het RTL-sterrenteam cadeau en een geldbedrag van 15.000 euro. Het belangrijkste is natuurlijk dat er in deze 50 kantines tenminste drie nieuwe gezonde gerechten verkrijgbaar zijn, waardoor de jeugd, maar ook volwassenen eindelijk een keuze krijgen in de voetbalkantine: vullen of voeden.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cLrY7g-XDtU]

Zie voor meer info vullenofvoeden.nl of de bijborende Facebook-pagina.

PS   Raar, maar het al maanden beschikbare themalied Salade van Genee is niet aangeslagen. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024