Kinderen verzinnen beste ‘Geld Idee’ van Nederland: een geldautomaat met irisscanner

Via de website van Eurowijs Kids hebben de afgelopen drie weken meer dan 1.000 kinderen meegedaan aan de wedstrijd Het Beste Geld Idee van Nederland. Via de kinderzender Nickelodeon werd deze wedstrijd aangekondigd, waar kinderen tot en met 13 jaar aan mochten meedoen. De regels waren eenvoudig: verzin het beste geld-idee. Hiermee konden zij laten zien hoe zij Nederland op geldgebied willen veranderen. Onder andere een pinpas met gps-functie en een speciale zakgeldrekening vielen in de prijzen. Maar het beste idee was een geldautomaat met irisscanner.

“Met bijna 10.000 unieke bezoekers op de website van Eurowijs Kids, zijn we enorm blij. Het was een hele klus om alle ideeën te bekijken en te sorteren. Uiteindelijk zijn er drie winnaars uitgekozen die door de Eurowijs Kids-reporters zijn verrast met een iPad.” [Hilde Krens, Eurowijs Kids] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=2Dmonrc9bbE]

Eurowijs Kids is een initiatief van de merken van SNS Bank (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS), naar eigen zeggen de eerste banken in Nederland die een uitgebreide informatieve website voor kinderen aanbieden naast de eigen websites. Dit platform bevat informatie en filmpjes over pinnen, banken, sparen en betalen en er wordt niet naar producten of diensten verwezen. Kinderen van 7-14 jaar oud worden opgeroepen om Eurowijs Kids Adviseur te worden, en mee te denken over deze onderwerpen. Met Eurowijs Kids willen de banken kinderen leren om verstandig met geld om te gaan voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Onder de naam Eurowijs werd al langer financiële educatie voor de basisschool aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024