Stripfiguur Wiske begraven op Museumplein ter promotie van tweede deel van ‘Amoras’

Wie vandaag het Museumplein in Amsterdam passeerde, trof een onheilspellend tafereel aan. Als uit het niets verrees daar vanochtend een lege grafkist, gemarkeerd door een groot, houten kruis. De naam op het kruis is zo onalledaags en het ook aanwezige popje Schanulleke zo bekend dat voorbijgangers direct begrepen dat het hier om de helft gaat van het beroemde duo Suske en Wiske. Met dit tafereel* lanceert Standaard Uitgeverij het stripalbum Jérusalem, het tweede deel van Amoras.

Dit nieuwe album uit de nevenreeks van de populaire Suske en Wiske-serie, dat zich in de toekomst afspeelt, heeft een andere tekenstijl dan de oorspronkelijke serie en is gemaakt voor een meer jongvolwassen publiek. In het eerste album, dat op 8 mei 2013 verscheen en onmiddellijk naar nummer 1 in de verkooplijsten klom, rouwt Suske om de dood van zijn beste vriendin. In het vervolg, dat morgen in de winkels ligt, zal blijken of Wiske daadwerkelijk aan haar tragische einde is gekomen.

Zie hieronder de trailer van het nieuwe deel, waarin -hou je vast- een naakte Wiske voorkomt.

*Sommigen zien het als de heilige graal van marketing: in plaats van advertenties te plaatsen, voer je een opmerkelijke actie uit, waar het publiek over gaat praten en zo de boodschap verspreidt. ‘Sharing’ en ‘earned media’ noemen ze dat, nieuwe begrippen voor wat ooit ‘free publicity’ heette. En ik trap er nog in ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024