Nieuw digitaal platform voor strips: Ballon Media en Standaard Uitgeverij lanceren YIEHA — testers gezocht

De twee grootste stripuitgevers van Vlaanderen bundelen hun krachten om een nieuw platform te lanceren rond digitale stripbeleving: YIEHA. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Thorgal, De Rode Ridder, XIII, de Kiekeboes en Largo Winch krijgen daar volgend jaar hun digitale thuis, in de vorm van een website én een app. Op YIEHA kopen of huren consumenten strips, of nemen ze een abonnement. Zo kunnen ze hun collectie lezen of nieuwe strips ontdekken op hun tablet, laptop of smartphone. YIEHA wordt begin 2015 gelanceerd.

Liefhebbers kunnen zich nu al registreren als tester.

In 2013 stapten Ballon Media en Standaard Uitgeverij met technologiepartner Crius via iMinds Media Innovatie Centrum (MiX) in een onderzoeksproject rond de best mogelijke digitale stripervaring. In samenwerking met de verschillende universiteiten en testgebruikers werd onder andere het marktpotentieel, de technische vereisten van de verschillende doelgroepen en de bereidheid tot betalen voor deze nieuwe diensten onderzocht. Die learnings worden meegenomen voor YIEHA.

In het verlengde daarvan start begin 2015 een testfase waarbij een groep gebruikers het platform gaat uitproberen, om het platform nog meer te laten aansluiten van de verwachtingen van toekomstige klanten.

“Met YIEHA gaan we vol enthousiasme op verkenning naar de digitale toekomst van onze zovele sterke stripmerken. Dat avontuur willen we samen met de stripliefhebbers én de occasionele lezers in Vlaanderen en Nederland op punt stellen. Iedereen die wil kan zich daarom als tester registreren. Samen willen we ontdekken hoe we met YIEHA op de best mogelijke manier strips kunnen beleven op eender welk toestel.” [Peter Quaghebeur, WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij]

“Samen met Standaard Uitgeverij en met reeksen als Jommeke, Suske en Wiske, Thorgal, Amoras, XIII, Urbanus, De Blauwbloezen, De Rode Ridder, de Kiekeboes, Largo Winch, Blake en Mortimer, etc. staan wij in voor een substantieel deel van het leesplezier in stripland. Dat ‘papieren’ leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op je laptop, tablet of smartphone. Met alle voordelen en functionaliteiten van een uniek digitaal platform. Maar vooral met een hart voor strips.” [Alexis Dragonetti, Ballon Media]

Op YIEHA kan je straks strips kopen, huren of een abonnement nemen. Je maakt er gratis kennis met strips die je nog niet kende of je vult je collectie aan met albums die in de winkel niet meer of nog moeilijk te verkrijgen zijn. De uitgevers beloven aantrekkelijke prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024