[Docu] Welkom in de wereld van Generatie Z: ‘Minecraft & Modemeisjes’

Je ziet hier regelmatig onderzoeken langskomen met steeds weer nieuwe cijfers over het veranderende mediagebruik van kinderen en jongeren. Uit de Monitor Jeugd en Media 2015 bleek onlangs bijvoorbeeld dat 99% van de 13-18-jarigen een mobiele telefoon heeft (bij de 10-12 jarigen is dat 78%) en dat WhatsApp, Facebook en Instagram dé levensaders voor hen zijn. Wie opgroeiende kinderen thuis of in de omgeving heeft, ziet het dagelijks gebeuren en kijkt het vaak hoofdschuddend aan. Voor wie er wat verder vanaf staat is het helemaal moeilijk te bevatten.

Hoe goed is het dat Ivo Kleppe en Johan Zandbergen van het Nederlandse ‘full service digital agency’ Tam Tam besloten een korte documentaire te maken over het dagelijks (media)leven van de opgroeiende jeugd. Ze interviewden een aantal jongeren één op één bij hen thuis, tussen het gamen en vloggen door. Cijfers zijn interessant en belangrijk, maar de verhalen daarachter minstens zo boeiend. Kijk de video hieronder!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JP_vpBJUC5s]

“Stel je groeit op in een tijd waarin internet net zo normaal is als het hebben van gas, water en licht. Dat doet iets met je. Want dan volg je Enzo Knol via z’n dagelijkse vlog op YouTube. Stream je je middagje gamen via Twitch en deel je aan de lopende band gekkebekken foto’s van jezelf met je vrienden op Snapchat. Welkom in de wereld van Generatie Z.”

[Via Adformatie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024