Nieuwe stripreeks in kielzog van Amoras: Jerom wordt ‘J.ROM – Force of Gold’

Jerom ken je uit de strips van Suske en Wiske — een man van weinig woorden, met zijn ogen altijd gesloten, maar boven alles synoniem voor bovenmenselijke spierkracht. Hij is terug in een nieuw jasje: J.ROM – Force of Gold is een grondige inhoudelijke en uitwendige update van de superheld die we allemaal kennen. Jerom wordt realistischer, en wat minder perfect. Hij sluit daarmee meer aan bij de de hedendaagse tijd, in een geloofwaardige beeld- en vertelstijl; hoog tempo, jump cuts en extreme close-ups.

Nadat Suske en Wiske in een meer volwassen versie gegoten werden in de vorm van Amoras, krijgt Jerom dus een vergelijkbare behandeling. De tekenaar voor J.ROM – Force of Gold is Romano Molenaar, de scenarist is Bruno De Roover en Joël Séguin is de inkleurder, grote namen in de stripwereld.

Het verhaal: Na een mislukte missie waarbij tientallen onschuldige burgers om het leven kwamen, werd Jerom uitgestoten door de samenleving. Force, de organisatie waarvan hij deel uitmaakte, werd opgedoekt. Nu moet hij tegen wil en dank zijn rol als gouden superheld weer opnemen wanneer een reeks aanslagen niet alleen de stad maar ook de hele wereld bedreigen. Samen met Pi en Birdsong vormt hij het nieuwe team van Force. Kan hij zijn onschuld bewijzen of bestempelt de politie hem nog steeds als publieke vijand nummer 1?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Vou5PIvdJYU]

De nieuwe stripreeks van Standaard Uitgeverij start met een cyclus van drie albums, waarvan deel 1 (‘Schaduw’) volgende week in de winkels ligt. Deel 2 (“Helder”) en deel 3 verschijnen respectievelijk in het voorjaar en het najaar van 2015.

COVER-SCHADUW

2 reacties op “Nieuwe stripreeks in kielzog van Amoras: Jerom wordt ‘J.ROM – Force of Gold’

  1. Willem zegt:

    Absoluut niet leuk! Ook Amoras vreselijk! Te gewelddadig. De figuren mogen wel maar niet met de verwijzing naar de aloude Suske en Wiske.
    Heb een deel van Amoras gekocht. Daarna heeel snel vergeten.

  2. Joris zegt:

    Eindelijk worden de überbrave S&W geloofwaardiger als actiestrip: altijd avonturen maar nooit een conflict met karakter. De grappen mogen wel wat beter worden uitgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024