Mediawijzer.net lanceert Mediawijsheid.nl

Mediawijzer.net* heeft vandaag, tijdens de start van de 'Week van de Opvoeding', de nieuwe site Mediawijsheid.nl gelanceerd. Deze biedt een online overzicht van de actualiteiten rondom mediawijsheid. Denk bijvoorbeeld aan Project X in Haren, online pesten, dreigtweets, mediaopvoeding en privacy. Mediawijsheid.nl is bedoeld voor iedereen die snel een overzicht wil hebben van actuele mediawijsheidthema’s, het laatste nieuws en organisaties en initiatieven die zich met dat onderwerp bezig houden.

Mediawijzer.net komt met dit initiatief omdat de dagelijkse invloed van media en de maatschappelijke impact steeds groter wordt: "Kansen benutten, maar ook kritisch en bewust met media omgaan is belangrijk, en weten wat de betekenis is van een mediawijsheidthema en wie zich met dat onderwerp bezig houden helpt daarbij."
 
Mediawijsheid.nl is het online loket dat actuele onderwerpen verzamelt en iedereen op weg moet helpen in de wereld van mediawijsheid. Van ouders tot professionals. Op de website worden actuele thema’s nader toegelicht en gekoppeld aan relevante informatie. Van nieuws tot interessante initiatieven en expertorganisaties. Het is de bedoeling dat deze databank steeds completer wordt dankzij de input van de bezoekers. Bezoekers kunnen relevante missende onderwerpen of organisaties en initiatieven doorgeven aan Mediawijzer.net via de suggestieknop op de website.

Voor wie zijn eigen 'mediawijsheid' wil testen, is de MQ-test ontwikkeld. 

*Mediawijzer.net is in 2008 op initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin opgezet als mediawijsheid expertisecentrum, om Nederlandse burgers en organisaties mediawijs te maken. Het is een netwerkorganisatie die wordt bestuurd door NTR, Kennisnet, SIOB, Beeld en Geluid en ECP-EPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024