Media

Stichting Kikid wint Young Positive Media Award 2014

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij reikt vandaag – tijdens het jaarlijkse Nationaal Mediawijsheid Congres – de ‘Young Positive Media Award’ uit. De prijs beloont creatieve initiatieven die zorgen voor nieuwe positieve, mediagenieke rolmodellen voor jeugd, ter bevordering van hun mediawijsheid. Dit jaar is de prijs toegekend aan stichting Kikid. Liesbeth Hop en Bamber Delver van de Academie hebben met eigen ogen gezien dat bij Kikid de jongeren centraal staan; het gaat om hen – en dus wordt er naar jongeren daadwerkelijk geluisterd en gehandeld.

De Academie waardeert deze professionele en inspirerende theatergroep die actuele en gevoelige thema’s, zoals digitaal pesten, seksualiteit en weerbaarheid binnen social media, letterlijk over het voetlicht brengt.

Uit het juryrapport: “Kikid is bijzonder in haar soort. De voorlichtingsprojecten zijn voor en door jongeren. Bij Kikid doen de jongeren niet voor spek en bonen mee. Nee, dit is peergroup-educatie bij uitstek. De jonge acteurs en actrices zijn dé rolmodellen voor de scholieren voor wie zij optreden. Het is zoals een van de vele scholieren die Kikid bereikt het onder woorden brengt. Talitha van 13 vertelt: ‘Ik durf nu voor mezelf op te komen.’ De Academie wenst Kikid vele Talitha’s toe, en de Talitha’s van Nederland allemaal een voorstelling namens stichting Kikid.”

Eerder las je hier over het lesprogramma Benzies & Batchies, dat Kikid ontwikkeled ter vergroting van het bewustzijn, zelfvertrouwen en de seksuele weerbaarheid van jongeren. Onderstaand de trailer van het meest recente project; de theatervoorstelling Like Me over internet en sociale media. Daarbij komen cyberpesten, seksualiteit en weerbaarheid nadrukkelijk aan bod.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=FvzWFsVfwE4]

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021