Muziek

[Viral] Aan de kant Kuikentje Piep, want The Fox van Ylvis is de nieuwe internethit

De videoclip van het nummer The Fox van Ylvis is momenteel de onbetwiste nummer 1 in de Viral Video Chart, met miljoenen views en shares in enkele dagen. Het wordt dan ook al als de nieuwe Gangnam Style bestempeld (de hit van Psy is inmiddels meer dan 1,7 miljard keer bekeken, dus dat overtref je niet zomaar, maar toch). Qua dansje is dat geen gekke gedachte, maar wellicht is Het Kuikentje Piep van Pulcino Pio een betere vergelijking (een rijtje ‘dieren’, een ‘catchy’ deuntje en een ’tekst’ die kinderen aanspreekt).

De Noorse broers Bård en Vegard Ylvisåker maakten de video voor hun talkshow I Kveld med Ylvis. Ze zijn nogal overvallen door dit succes, zo meldt Billboard: “We didn’t even think of it. It was for our talk show. It was released to get some attention in Norway. Beyond that we hadn’t even thought about it, it’s really crazy.” Inderdaad, gek. Het sluit in ieder geval aan bij het rijtje succesfactoren voor een megapopulaire YouTube-hit: absurd, humor, etc. De eerste parodieën en covers staan ook al online. Zie hieronder als je ook wilt weten hoe een vos klinkt.

“Gering-ding-ding-ding-dingeringeding!”

Update (24/9):: Zelfs bij Abercrombie & Fitch hebben ze een video bij het nummer gemaakt. Zie hieronder.

WTF? Zeg dat.

Update (24/10): Koekiemonster vraagt het de vos.

Update (14/11): ‘The Fox’ wordt ook als kinderboek gepubliceerd.

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021