[App] DierenDiploma Pro moet verantwoord huisdierenbezit bij kinderen promoten

Als vervolg op het basis-DierenDiploma voor kinderen van groep 5, is er nu ook een DierenDiploma-app voor kinderen vanaf groep 6. Met deze mobiele applicatie kunnen leerlingen een ‘vervolgdiploma’ halen en zich een echte ‘pro’ noemen. De kinderen moeten via een speciaal spel en een aantal vragen door het programma heen. Als alle onderdelen met succes zijn doorgenomen verschijnt het DierenDiploma deel 2 op het scherm. Na het spelen van de app en het beantwoorden van de vragen over huisdieren, ontvangt een leerling een DierenDiploma PRO op naam.

De stichting Met dieren meer mens heeft in 2009 het basis-DierenDiploma-lespakket ontwikkeld. Alle basisscholen in Nederland krijgen dit gratis lespakket toegezonden. Het pakket bevat zowel theorievragen als praktijkvragen over honden, katten, vissen, konijnen en vogels. Na afloop van de lessen wordt er een examen afgenomen en kunnen de scholieren een officieel DierenDiploma halen. Dit diploma is het bewijs dat zij met de opgedane kennis op een goede manier met huisdieren kunnen omgaan. Momenteel hebben al ruim 300.000 kinderen het basis DierenDiploma met succes gehaald.

ddpro1

ddpro2

De DierenDiploma-app sluit naadloos aan op het basis-DierenDiploma. Met de invoering van deel 2 wil de stichting het verantwoord huisdierenbezit promoten en dierenwelzijn bevorderen. De app is gratis te downloaden voor Android-apparaten. Zie dierendiploma.nl voor meer info.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024