Onderwijs

Leren we wel de juiste dingen op school?

Het filmpje staat al sinds eind augustus online, maar via-via-via-via-via kwam het nu pas bij mij terecht. De moeite waard om alsnog verder te delen, omdat het voer (sic) voor discussie is: leren we wel de juiste dingen op school? De Vlaamse informatieve zender Radio 1 nam bij de start van het nieuwe schooljaar het onderwijs onder de loep; tijdens de eerste week van september werden dagelijks programma’s live vanuit de klas gemaakt. Om de discussie op scherp te zetten, werd onderstaande TV-spot gemaakt. Hoe leuk!?

Kinderen en volwassenen kregen een eenvoudige opdracht, zo eenvoudig dat zelfs een aap de oplossing kent. Moet het onderwijs meer oplossingsgericht worden, het creatief denken worden gestimuleerd of zijn we goed bezig?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Hkq343NS3nM]

Ook de makers van het nieuws kregen het nootje niet uit de koker in dit mens-versus-aap-experiment. Had jij de oplossing wel bedacht? En zouden scholen aan die manier van denken een bijdrage moeten leveren?

[Creatie door Mortierbrigade, met hulp van het Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology]

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021