7Days kiest Jongere van het Jaar 2014: “Omdat jongeren heel positief bezig zijn”

Niet alleen nieuwsplatform Ondertussen.nl zet veelbelovende jongeren in het zonnetje, ook jongerenweekkrant 7Days doet dat. Welke Nederlandse jongere leverde afgelopen jaar de meest indrukwekkende prestatie? Om die vraag draait de verkiezing van ‘7Days Jongere van het Jaar’, die jaarlijks georganiseerd wordt. Op www.jongerevanhetjaar.nl stellen de zeven genomineerden zich voor in een filmpje en kan iedereen zijn stem uitbrengen. Wie met de award aan de haal gaat, wordt vrijdag 12 december bekendgemaakt.

“Als het over jongeren gaat, zijn de verhalen vaak negatief. Met deze verkiezing, die we alweer voor de vijfde keer organiseren, willen we laten zien dat veel jongeren juist heel positief bezig zijn.” [Lotte Stegeman, hoofdredacteur van 7Days]

Dit zijn de genomineerde jongeren van 2014 — een mooi lijstje:

  • Saief Moeridjan (17) uit Rotterdam is moslim én homo en was dit jaar te zien in het KRO-programma Uit de Kast. Nu wil hij andere gelovige moslims helpen en ze laten zien dat ze niet alleen staan.
  • Sophie Milzink (17) uit Kudelstaart heeft een succesvol YouTube-kanaal en verenigde zich dit jaar met andere YouTube-grootheden (Cinemates, Mert Ugurdiken, Dylan Haegens en Bardo Ellens) in de app CollApp.tv.
  • Svenja Staats (18) uit Utrecht speelde viool voor 58 wereldleiders tijdens de Nucleair Security Summit in Den Haag. Bovendien was ze een van de twaalf uitverkorenen voor een masterclass van meesterviolist Leonidas Kavakos.
  • Zwemtalent Maaike de Waard (18) uit Rozenburg won deze zomer tijdens de Jeugd Olympische Spelen in China goud op de vijftig meter rugslag. Haar droom? Deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) of Tokio (2020).
  • Solomonica de Winter (17) uit Bloemendaal schreef haar eerste roman, Over the Rainbow. In Duitsland kreeg het al een zeer lovende recensie. Het boek is in het Engels geschreven en komt binnenkort ook in Nederland uit.
  • Jiami Jongejan (15) uit Voorburg heeft een succesvol mode-, beauty- en lifestyle-blog met meer dan honderdduizend bezoekers per maand. Lifesplash.nl werd vorig jaar bekroond met een Gouden Apenstaart en daar kwam dit jaar de Best Content for Kids Award bij: een prijs voor de beste Europese website voor kinderen.
  • Jesse van Doren (18) uit Geervliet organiseerde samen met een vriend de succesvolle World Hackaton Day. Nu is hij druk met een nieuw initiatief om bedrijven te helpen: Tomorrow Innovation Week. CEO’s, jongeren en professionals wisselen tijdens die week tips uit om nieuwe ideeën op te markt te brengen.

In 2013 gingen de Cinemates (YouTube-talenten Kelvin Boerma (18) en Peter de Harder (20)) er met de award vandoor. Nu laten ze in onderstaande video zien dat zo’n bekroning best bijzonder is.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ply2acPv8As]

Update (13/12):  Blogger Jiami Jongejan (15) is uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2014. Haar website Lifesplash.nl, waarop Jiami blogt en vlogt over mode, beauty, lifestyle en haar dagelijks leven, is razend populair en telt tienduizenden unieke bezoekers per maand. Haar YouTube-kanaal telt ruim 70.000 abonnees. Ruim 5.200 jongeren brachten hun stem uit tijdens de vijfde editie van de jaarlijkse verkiezing van 7Days, 43% daarvan ging naar Jiami Jongejan en dat maakt deze jongste genomineerde de terechte winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024