Opgroeien

DELA organiseert open dag voor kinderen in crematorium

Vandaag organiseerde coöperatie DELA in het kader van de landelijke open dag voor alle crematoria in Nederland een speciale Kinderdag. Deze dag was bedoeld om kinderen vanuit hun eigen beleving en nieuwsgierigheid kennis te laten maken met de mogelijkheden rondom afscheid nemen. Tijdens de Kinderdag stond beleven en doen centraal. Kinderen kregen antwoord op vragen als ‘Wat gebeurt er als je dood bent?’ en ‘Wat gebeurt er op de dag van de crematie?’. Een gezellig dagje uit is anders, maar zinvol is het wel.

Er was aandacht voor de verschillende gevoelens die een crematorium of afscheid kan oproepen. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd, speciaal voor kinderen. Bij binnenkomst ontvingen zij een speurtocht en een activiteitenkaart. In elke ruimte in het crematorium was er iets te doen. Zo was er een verhalenverteller, konden kinderen in de koffieruimte hun eigen cakes versieren, in de rouwkamer was er een kist die de kinderen mochten versieren, werd er geschminkt en buiten mochten kinderen voor iemand van wie ze houden een ballon oplaten.

Open+dag+kinderen+crematorium+Dela+02jpg
De crematoria van coöperatie DELA die deelnamen zijn de crematoria in Baexem, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Geleen, Heeze, Helmond, Leiden, Nieuwkuijk, Roermond, Rosmalen, Spijkenisse, Uden en Venray.

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021