Young Positive Media Award 2013 voor anti-pestprogramma ‘De Film Ruben’

Het anti-pest programma De Film Ruben van regisseur Thijs Verhoeven en producent Hans van der Hulst heeft de Young Positive Media Award 2013 ontvangen. De prijs wordt  ieder jaar uitgereikt door de Nationale Academie voor Media & Maatschappij, waarin de stichtingen De Kinderconsument en Media Rakkers participeren. De Film Ruben is een creatief voorlichtingsprogramma voor jongeren en wil het pesten vanwege homoseksualiteit, geloof of huidskleur tegengaan. De film zelf duurt 11 minuten.

Het juryrapport: ‘De Academie waardeert De Film Ruben: een professioneel, actueel en inspirerend initiatief met betrekking tot een thema dat steeds meer de Nederlandse samenleving tref en schokt: pesten. Pesten staat een gezonde ontwikkeling van een eigen identiteit door jongeren in de weg. Vooral de invalshoek die De Film Ruben hanteert – dat jongeren het recht hebben om zich vrij te ontwikkelen vanuit welke achtergrond zoals seksuele identiteit, geloof of huidskleur dan ook – verdient alle steun en aandacht.’ Onderstaand de trailer van de film.

EduDivers ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde voorlichtingsles van 45 of 90 minuten bij de korte film.

De award beloont creatieve initiatieven die zorgen voor nieuwe positieve rolmodellen voor jeugd. Eerdere winnaars waren onder andere zangeres Esther Groenenberg met haar YouTube-song ‘Oh Meisje’, Ali B. met het tv-programma Op Volle Toeren en de alternatieve boxershort-campagne van Zeeman. 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024