Reclame

In #HowToDad-campagne voor Peanut Butter Cheerios is de vader wél een held

Carine Damen schreef onlangs in HP/De Tijd over de opmars van de sukkel in de reclame: “Lulletjes, dombo’s en kneuzen rukken op in televisiespotjes, en bijna altijd is het een man.” Verdwaasd in de supermarkt, onbeholpen met een baby, angstig voor vrouwen — hoe ver van de werkelijkheid anno 2014!? We zouden graag iets van een antiheld aannemen, omdat de onhandige man “heel dicht bij ons” staat. Nee, dan de man die General Mills consumenten in Canada voorschotelt in een nieuwe campagne voor Peanut Butter Cheerios, ontbijtgranen met de smaak van pindakaas.

In de commercial hieronder zie je hoe deze supervader het goede voorbeeld geeft, met oneliners waarover nagedacht is. Ter lering en vermaak is er voor alle andere vaders de bijbehorende howtodad-tumblr. Wellicht vinden de lulletjes, dombo’s en sukkels uit de spots van andere adverteerders er inspiratie. ;-)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6GYxH2-WeZY]

“Because being a dad is awesome, just like new Peanut Butter Cheerios are awesome.”

[Creatie door Tribal Worldwide, Toronto; via Adreak]

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021