Reclame

Hipsters houden van Ras-patat, in de reclame

Aardappelboer Aviko is een nieuwe campagne gestart om de naamsbekendheid van submerk Ras® te vergroten. Het frietje dat krokant van buiten en zacht van binnen is, wordt gepositioneerd als een eigenzinnig frietje met een sociaal karakter. ‘Een real life cast van freestylers, skaters, 3D-kunstenaars en freerunners deelt hun liefde voor Ras in een urban wereld vol fun, power en passie’, zo omschrijven de makers de tv-commercial (deels opgenomen op het dak van Tuschinski in Amsterdam) die centraal staat in de campagne.

We zien typische hipsters hun ding doen met skateboards, springtouw en verf, dat alles onder het motto ‘I love Ras’. Die koppeling scoort niet al te hoog op geloofwaardigheid, wel op het overbrengen van positieve emoties.

“Het eigenzinnigste frietje van Nederland.”

[Creatie door Backbone Marketing, muziek door The Missing Sync. Zie ook de ‘making of’.]

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021