Met de ‘Los in het Bos’-app gaan kinderen gamen in de natuur

Vandaag is de applicatie ‘Los in ’t Bos’ gelanceerd op het Cinekid-festival in Amsterdam: een game die buiten gespeeld wordt op een smartphone of een tablet-computer. Innovatief volgens de makers, omdat gebruik wordt gemaakt van de leefomgeving. Het gaat namelijk om een educatieve app die basisschoolkinderen van groep 6 t/m 8 stimuleert om te gamen én naar buiten te gaan. Een bijzondere combinatie van nieuwe media en bewegen in de natuur, iets dat tot nu toe meer dan tegenstrijdig leek.

De app is bedacht door Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer, Stichting NatuurWijs en Aglia, en ontwikkeld door PixelPixies, dankzij een fonds van Mediawijzer.net. De app maakt gebruik van augmented reality en zet een virtuele laag bovenop de werkelijkheid. Gebruikers zien op hun scherm waar ze buiten zijn en tegelijkertijd verschijnt ook een spannend spel met als doel Nederland bomenrijker te maken door het planten van virtuele bomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle zintuigen.

boomfeestdag

De game kan overal buiten gespeeld worden: in het bos, het park, de tuin of op een schoolplein. Kinderen gaan dus van in-huis-spelen naar buiten gamen. Ze worden aangezet tot bewegen en ze leren op een speelse manier over het belang van bomen en dieren. Met deze app zorgen de initiatiefnemers er naar eigen zeggen voor om nieuwe media op een positieve wijze in te zetten, door de kinderen mediawijzer te maken en ze een platform te bieden om op een goede manier in deze behoeftes te voorzien.

Nu al gratis te downloaden in de Google Play Store. De App Store volgt later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024