Retail

Het Klokhuis zoekt het uit: hoe worden we verleid in de supermarkt?

Het populaire NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis besteedde afgelopen week aandacht aan winkelgeheimen. Onder de noemer ‘Zoek Het Uit’ proberen presentatoren Maurice en Nienke duidelijk te maken hoe wij consumenten worden verleid om in de supermarkt zo veel mogelijk geld uit te geven. Ze horen van hersenonderzoeker Walter Limpens van Neurensics en gedragswetenschappers Wenda Kielstra en Thomas Vedder van Consumatics hoe wij onbewust keuzes maken. Leuk om te zien hoe neuromarketing en supermarktpsychologie aan kinderen wordt uitgelegd!

“Die productverpakkingen zijn er om je een vrolijk en blij gevoel te geven. Dat kan met verschillende kleuren zoals bijvoorbeeld rood of geel, maar ook met mensen die lachen of je aankijken. Dat zorgt voor een positief gevoel, en dat zorgt er weer voor dat je iets gaat kopen.”

Je kan de uitzending hieronder in zijn geheel terugkijken:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OxZ7-8eD6p8]

Mocht ook deze versie van YouTube verwijderd worden, vind je de aflevering deze link.

PS  De meer gevorderde geïnteresseerde kan bijvoorbeeld Brandwashed van Martin Lindstrom lezen.

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021