[Spaaractie] Marvel Super Helden achter de kassa bij PLUS

De Marvel Super Helden zijn neergestreken bij PLUS. Dat wil zeggen: flexibele plastic poppetjes van zo’n 4 centimeter hoog, vergezeld van een informatiekaartje met informatie over het betreffende character en zijn/haar krachten. In totaal zijn er 18 verschillende (pdf) te sparen, allemaal afkomstig uit de stal van Marvel Comics (o.a. Spider-Man, Hulk, Camptain America, Daredevil, Ironman en Thor). Bij elke 15 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieartikelen krijgen klanten er eentje gratis. Op = op. Voor 1,99 euro is een kartonnen verzamelkoffer te koop.

In de zakjes die bij de kassa worden weggegeven, zitten ook gouden Spider-Man-poppetjes verstopt. Op de informatiekaartjes van deze poppetjes staat een unieke code. Door deze code in te vullen op plus.nl zijn extra versies van het Super Helden-nieuws, het inspreken van een stem in een DisneyXD-serie en goodiebags te winnen.

poppetjes

Kinderen kunnen op de website van PLUS hun foto uploaden en zo een rol spelen in hun eigen Super Helden-avontuur. Dit krantenbericht kunnen ze opgeven bij DisneyXD om een kans te maken om met hun krantenbericht in een PLUS-commercial op de kinderzender te verschijnen.

Hieronder nog even de ‘gewone’ tv-spot uit de campagne.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JFg7sGOMR-Q]

Superhelden-onderzoek
Uit kwalitatief onderzoek in een aantal basisschoolgroepen blijkt dat Nederlandse papa’s op veel fronten hogere punten bij hun kinderen scoren dan Super Helden: “Pannenkoeken bakken”, “De allerbeste worstenbroodjes maken”, “Heel goed verzinnen wat ik kan tekenen of welk spelletje ik kan spelen”, “Een vijfdubbele hut bouwen!”, enzovoort. Vaders blijken er ook slinkse vechttechnieken op na te houden waar Super Helden misschien niet direct aan denken: gekke bekken trekken, kriebelen, kietelen of zelfs vieze winden laten…

Waar echte Super Helden staan voor het goede, blijken Nederlandse papa’s vooral goeiig. Zo kun je je als kind beter bij papa melden voor chips of toestemming om TV te kijken dan bij mama. Papa’s blijken ook superhandig om je voetbal steeds weer van het schuurdak te halen.

Papa’s mogen dan wel beter stoeien en pannenkoeken bakken dan Super Helden, kinderen vinden een Super Held als Spider-Man wel véél cooler, want “die klimt tegen muren en plafonds en is vres.elijk sterk, snel én slim”, “Dat is nog veel leuker om mee te spelen”.

Een reactie op “[Spaaractie] Marvel Super Helden achter de kassa bij PLUS

 1. Robin zegt:

  Geachte heer Dennis,

  Robin is super actief met het sparen van de helden, maar de teleurstelling is groot omdat de koffertjes nu al niet meer te krijgen zijn. Is het mogelijk om er toch te betalen en ze alsnog te krijgen. Het moet toch niet zo zijn dat er doodleuk gezegd wordt Op =Op, dat werkt niet. Ik hoop dat u hem en zijn vriendje alsnog er een kunt bezorgen.
  Met vriendelijke groet,
  Oma seegers de oma van Robin
  Koninksemstraat 82, 6215 KA. Maastricht
  06-54775363

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024