Retail

Zeeman legt uit in video: ‘Destroy your jeans’

“Fashionwinkels hangen vol toegetakelde destroyed jeans. Prijskaartje? Al snel 200 euro. Terwijl je het net zo goed zelf kunt doen. Met Zeeman-jeans en simpele technieken. Zo word jij ontwerper van je eigen destroyed jeans!”

De spraakmakende lancering van FRANK op de Amsterdam Fashion Week is nog niet verwerkt, maar Zeeman komt alweer met een andere actie die het vermelden waard is. Onder het motto ‘destroy your jeans’ legt de textielketen uit hoe er goed uitzien niet duur hoeft te zijn.

Kapot is hip, in de mode. Raar eigenlijk, zo zullen de oudere Zeeman-klanten hoofdschudden.

Voor zo’n 15 euro koop je een spijkerbroek bij Zeeman. Om die er uit te laten zien als designerjeans kunnen consumenten die zelf bleken, slijten, van gaten voorzien of kleuren (pdf). In een viertal online video’s worden deze technieken uitgelegd. Zie een voorbeeld hieronder.

[vimeo 32845883 w=570 h=321]

Of dit advies nu wel of niet door het publiek opgevolgd wordt, het zal ongetwijfeld de nodige aandacht krijgen. Knap hoe Zeeman aan het bouwen is aan een frisser imago.

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021