Seks & relaties

Een meisje dat een condoom bij zich heeft: slet of sterk?

Zo’n vraag die regelmatig terugkomt: is een meisje dat een condoom bij zich heeft een slet of juist sterk? SOA Aids Nederland heeft een aantal bekende beauty- en fashion-vloggers en -bloggers (Beautygloss, Disfordazzle, Misslipgloss en anderen) om bij vrouwen in Nederland te informeren naar het antwoord. De resultaten zijn gevat in onderstaande compilatievideo. Wat blijkt: de meeste meiden die deze blogs bezoeken, hebben niet alleen verstand van make-up en shoppen, maar weten ook veel van soa’s, condooms en veilig vrijen.

“Ze zijn van plan om het met een nieuwe partner veilig te doen totdat ze een soa-test hebben gedaan. Slim. Maar veel van hen durven geen condoom bij zich te hebben. Omdat ze bang zijn dat ‘andere meiden hen een slet zullen vinden’. Jammer.”

Na anderhalve week is het filmpje ruim 8.000 keer bekeken, en daarnaast is het natuurlijk op de verschillende blogs gedeeld. De volgende vraag is dan: hoe sterk is deze aanpak om ‘social influencers’ in te zetten om op deze wijze campagne te voeren om condoomgebruik weer eens onder de aandacht te brengen?

[Via @denware]

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021