Uiterlijk

Diesel biedt ‘slachtoffers’ van hipster-trend hulp aan

Tsja. Hipsters. Ze schijnen niet meer cool te zijn, maar dat weerhoudt reclamemakers er niet van om ze nog steeds op ze te laten opdraven. Alle clichés zijn zichtbaar in de nieuwe herfst-/wintercampagne 2014/2015 ter promotie van Diesel Footwear. In drie printadvertenties zien we de baard, het geruite overhemd, de tatoeage, de selfie, de retro-platenspeler — ooit bijzonder maar nu mainstream, en enorm passend bij de doelgroep van het modemerk, zou je denken. Maar waarom zou wie je merk al draagt hulp nodig hebben?

En wat is nu hip en wat is achterhaald? Zo is de hulp die de ‘slachtoffers’ van de genoemde trends wordt aangeboden dus eigenlijk anti-reclame. Natuurlijk, op z’n Diesels met een bewuste knipoog, maar toch. En ondertussen zijn de schoenen, waar het om zou moeten draaien, níet afgebeeld in de uitingen.

dieselhipster1

dieselhipster2

dieselhipster3

[Creatie door Imaginarte, Spanje; via Adeevee]

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021