In de zomervakantie presenteert het Mariniersmuseum de doe-tentoonstelling ‘Ben jij ook een speurneus?’. Het betreft een spannende ontdekkingsreis, waarbij spelenderwijs wordt geleerd hoe sporen herkend kunnen worden en wat ze betekenen. Bezoekers gaan op reis door het zand, het bos, dwars door een marinierstent en komen uit bij een mysterieuze keuken. Alle zintuigen moeten gebruikt worden om op het spoor te blijven. Deze (kinder)tentoonstelling is tot stand gekomen in een bijzondere samenwerking met de Combat Trackers* van het Korps Mariniers.
Bezoekers van de tentoonstelling helpen de mariniers en de politie een ontsnapte gevangene op te sporen. Maar er is haast bij geboden want als de man er eenmaal vandoor is, wordt het moeilijk hem te vinden. De ontsnapte gevangene weet niet dat de speurneuzen van het Korps Mariniers hem op de hielen zitten. Hij laat dan ook veel sporen na.
In een spannende introductiefilm vertelt een sergeant-majoor van de mariniers hoe hij als Combat Tracker deze sporen weet te vinden en hoe dat helpt in de zoektocht naar de gevangene. Met de informatie die hij geeft en het gratis doeboekje in de hand zetten bezoekers zelf de achtervolging in. Wie het lukt om de gevangene op te sporen verdient het enige echte Mariniersmuseum Combat Trackers-embleem met een officieel certificaat.
*Combat Trackers zijn specialisten van het Korps Mariniers die hele kleine veranderingen in een omgeving kunnen herkennen. Zij zien dingen die menigeen niet ziet. In Nederland werken Combat Trackers vaak samen met de politie. Als er iemand vermist is, doorzoeken zij een bos of duingebied. In het buitenland werken deze mariniers meestal in oorlogsgebieden. Daar onderzoeken ze of een gebied veilig is. In deze tentoonstelling gaan de bezoekers gewapend met een boekje zelf aan de slag als een echte Combat Tracker in de dop.