Campagne voor vuurwerkbrillen richt zich op basisschoolleerlingen: ‘Ik zie je volgend jaar’

De ‘Nationale Campagne Vuurwerkbril’ is officieel van start gegaan, met een ambitieuze doelstelling: ervoor zorgen dat niemand meer blind wordt door vuurwerk. Het opzetten van een vuurwerkbril bij het afsteken van (of kijken naar) vuurwerk is van essentieel belang. Het dragen van een vuurwerkbril door kinderen én ouders moet net zo vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel. Dit jaar richt de campagne zich met een online quiz en vuurwerklesbrief over vuurwerk vooral op basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.

Vandaag werd de website ikziejevolgendjaar.nl gelanceerd, alwaar schoolklassen een quiz kunnen spelen en leerkrachten een lesbrief (‘op onderzoek met het EYE Team: Project Boem’) kunnen downloaden. Daarnaast is er een fotowedstrijd op Facebook, waarbij kinderen en hun ouders opgeroepen worden een foto mét vuurwerkbril te uploaden. De leukste foto wordt in januari 2014 beloond met een iPad mini. Voor de echte liefhebbers is er een vuurwerkbrillenlied gemaakt.

De partijen die zich hard maken voor ‘nul blinde ogen door vuurwerk’ zijn het Oogfonds, Het Oogziekenhuis Rotterdam, de Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven (NUVO), het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), Vuurwerkpreventie, Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Tsja, prima doel natuurlijk. Maar op het gebied van creativiteit doet het terugverlangen naar de vuurwerkcampagnes uit het verleden waarin reclamebureaus zich flink mochten uitleven. Of zou deze bravere, wat kneuterige aanpak in de praktijk effectiever zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024