Wickie de Viking is terug met nieuwe serie en videoclip: ‘Vaar mee met Wickie’

Studio 100 vaart nieuwe koers met Wickie de Viking‘, zo kopt het Belgische entertainmentbedrijf in een persbericht. Een kleine 40 jaar geleden was de animatieserie voor het eerst te zien, en nu zijn er nieuwe, frisse verhalen met Wickie, Halvar, Ylvi, Ylva en Verschrikkelijke Sven. De kleurrijke, ingekorte afleveringen van 13 minuten zitten boordevol actie, avontuur én positieve waarden, volgens de makers. Hoewel deze Wickie-reeks uit nieuwe verhalen en een volledig nieuwe ‘look’ bestaat, blijft ze trouw aan de oorspronkelijke serie uit de jaren ‘70.

De Vikingverhalen zijn bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. De herkenbaarheid maakt het echter voor iedereen leuk om mee te kijken, verwacht men bij Studio 100, en da’s natuurlijk geen gekke gedachte. Om in de stemming te komen is onderstaande videoclip gemaakt bij het nummer ‘Vaar mee met Wickie’. Zou dit liedje net zo aanslaan als het oorspronkelijke deuntje?

“Als zoon van de grote Viking chef Halvar gaat de kleine Wickie mee op talloze avonturen met de bemanning. Dat gaat niet altijd over rozen… De onhandige en vaak dwaze bemanning verzeilt regelmatig in hopeloze situaties die zij met alle geweld te lijf willen gaan, zonder vooraf even na te denken. Wickie verkiest echter vreedzame oplossingen en vertrouwt op de kracht van zijn verstand. Dapper, slim en vindingrijk als Wickie is, lost hij de problemen op door onder zijn neus te wrijven voor een ‘geniaal idee’. Wickie is dan wel een kleine Viking, maar ook een  grote held.”

In 2008 nam Studio 100 het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment over en werd het eigenaar van onder andere Maya de Bij, Nils Holgersson, Heidi, Wickie de Vicking, Pippi Langkous, Lassie en Black Beauty. Al snel werd besloten nieuwe afleveringen te maken van een aantal klassiekers.

De afleveringen van de Wickie de Viking-reeks worden gemaakt in CGI (Computer Generated Images), welke zijn geproduceerd in de twee animatiestudio’s van Studio 100: Studio 100 Animation in Parijs en Flying  Bark Productions in Australië. is internationaal al zeer succesvol. De nieuwe serie van Wickie de Viking  is inmiddels al aan 46 landen verkocht. De belangrijkste Nederlandse stemmen zijn ingesproken door Roan Pronk (Wickie) en Simon Zwiers (Halvar).

Wickie de Viking is vanaf deze week elke doordeweekse dag om 12.40 uur te zien op Zappelin (Ned 3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024