Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga in animatiefilm Pim & Pom

Actrices Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga verlenen hun stem aan de katten Pim & Pom in de gelijknamige familiefilm, gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp (bekend van Jip en Janneke) en karakters van Mies Bouhuys. De cabaretiers Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman vertolken de rollen van de nichtjes die de poezen meenemen voor een picknick in het bos, waar Pim & Pom ontsnappen. De vriendschap van de katten wordt flink op de proef gesteld wanneer ze de zwerfkat Johnny (Peter Paul Muller) ontmoeten, en de weg naar huis moeten vinden.

De animatiefilm Pim & Pom, Het Grote Avontuur is geregisseerd door Gioia Smid en draait vanaf 9 april in de bioscopen. Hieronder zie je de trailer.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MR_nR46J3I8]

De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje ‘de Vrouw’. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Een geschiedenis om U tegen te zeggen
Verhaaltjes, versjes en dialogen over Pim en Pom (de katten van Mies Bouhuys) verschenen vanaf 1958 tien jaar lang op de kinderpagina van Het Parool. In 2003 vond Gioia Smid tijdens het archiveren van de tekeningen van Fiep Westendorp zakken vol met tekeningen van Pim en Pom in de badkamerkastjes bij Fiep thuis, wat leidde tot een nieuw boek en het idee voor het maken van een tekenfilmserie. Die won verschillende belangrijke prijzen, waaronder de Cinekid Kinderkast Award, en werd verkocht aan verschillende buitenlandse televisiezenders. Pim en Pom hebben ook een eigen app, knuffels, DVD’s, servies en boeken. En binnenkort dus ook hun eigen speelfilm.

Update (4/4): Het popduo Acda & De Munnik, dat onlangs bekend maakte na 20 jaar samenwerking uit elkaar te gaan, zingt voor de film de titelsong Samen. Het nummer met bijbehorende clip (zie hieronder) is speciaal voor Thomas Acda en Paul de Munnik voor de animatiefilm gecomponeerd. De titelsong maakt onderdeel uit van de Pim & Pom-soundtrack die door platenmaatschappij Cloud 9 Music op CD via de winkels en via alle internetstores zoals iTunes verkrijgbaar is. Andere artiesten die hun muzikale medewerking aan de film verlenen zijn Peter Paul Muller, Huub van der Lubbe en zangeres Do.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OVn1IdPa-fc]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024