Giraffen in Dierenpark Amersfoort genieten van première kinder-animatiefilm Zarafa

Anno 2013 is een gewone première niet meer voldoende om publiciteit te genereren? Vandaag ging de animatiefilm Zarafa exclusief voor de giraffen* van Dierenpark Amersfoort in première. De Nederlands gesproken kinderfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van ’s werelds eerste giraffe in Europa en is vertoond in het binnenverblijf van de dieren. En ja hoor: “Het is voor het eerst in de filmgeschiedenis dat giraffen een film op het grote doek zien.” Vanaf 9 oktober is de film ook voor mensen te zien, in bioscopen door het gehele land.

De bioscooprelease van de film is ontstaan uit een nieuwe samenwerking tussen Stichting Cinekid, ZAPP en EYE en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms. Films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek, maar die commercieel net niet aantrekkelijk genoeg werden bevonden om in de bioscoop te worden uitgebracht. Zarafa is de eerste release binnen dit kader.

De film vertelt het verhaal van giraffe Zarafa en van Maki: een tienjarig jongetje dat ontsnapt aan een slavenhandelaar. Maki en Zarafa raken bevriend. Wanneer Prins Hassan de taak krijgt Zarafa als geschenk aan de Franse koning naar een dierentuin in Parijs te brengen, reist Maki hen achterna. Op hun lange tocht van Afrika naar Parijs beleven ze spannende avonturen. Onderstaand de trailer.

*Giraffen staan bekend om hun uitstekende gezichtsvermogen. Wetenschappers weten inmiddels dat giraffen ook kleuren zien. Of de giraffen de historische avonturenfilm ook echt leuk vonden, is voor de wetenschappers, maar ook voor de dierenoppasser van Dierenpark Amersfoort moeilijk te achterhalen. Giraffen communiceren middels infrasoon geluid, een dusdanig lage toon die onhoorbaar is voor de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024