De PietenToppers willen Sinterklaashit scoren, en *lekken* daarom nu al hun single ‘Party’

We kunnen er zoals elk jaar niet omheen: discussies over Zwarte Piet, pepernoten die te vroeg in de winkel liggen en slechte recensies voor de zoveelste Sinterklaasfilm. Alsof dat niet genoeg is, worden de eerste nieuwe Sinterklaasliedjes alweer gepromoot. En blijkbaar weten ze in Spanje ook dat een video niet zomaar viraal gaat, maar dat je het lot een beetje moet helpen door een filmpje actief te verspreiden. De PietenToppers proberen dat via een persbericht met ‘een aanklacht over het lekken van hun Sinterklaashit 2013.’

Nou ja zeg!? Dat nieuws kan en mag ik je vanzelfsprekend niet onthouden. Lees even mee:

“Ondanks dat er quitclaims voor ‘geheimhouding’ worden getekend op de set door alle figuranten en medewerkers blijkt het toch te zijn misgegaan. Niet alleen bij Lady Gaga en Justin Bieber, maar zelfs bij Zwarte Pieten schijnt het leuk te zijn om te ‘lekken’. Producent Bazarmedia heeft, ondanks dat ze tegen het te vroeg uitbrengen van Sinterklaasmateriaal zijn, hierdoor besloten de clip en single direct uit te brengen.

Woordvoerder Bazarmedia: ‘Je kan je eigen mensen blijkbaar niet geheel vertrouwen. Het is zo zonde. We wilden dit jaar een groots persmoment organiseren om de single groots te lanceren. Die extra aandacht heb je nodig voor succes. Wij moeten het op eigen kracht doen en hebben geen film, serie of omroep achter ons staan. De uitnodigingen van onze promotor waren al de deur uit. We laten niet voor niets quitclaims tekenen door alle medewerkers. Nu er al beelden en geluidsfragmenten openbaar zijn, heeft het geen zin langer te wachten. Ook al liggen pepernoten al vroeg in de schappen, zijn wij in principe tegen een te vroege release van Sinterklaasliedjes, omdat het kinderen verwart, maar nu kunnen we niet anders. Heel vervelend dat volwassen mensen daar geen rekening mee willen houden. We hebben juridisch laten checken of we stappen kunnen ondernemen, maar we weten niet wie gelekt heeft. Bij de rechtbank sta je dan machteloos. We hopen alsnog dat het nummer een hit wordt en dat alle kinderen van Nederland op PARTY zullen dansen! De PietenToppers zelf komen echt niet eerder naar Nederland dan op 16 november, de aankomst van Sinterklaas.’

‘Helaas door alle social media en alle mobieltjes kan je niet alles tegenhouden in deze tijd. We zien het wel vaker. Normaal is het niet zo erg als nu. Sinterklaas duurt nog 6 weken en dit was zeker niet de bedoeling. Maar dat De PietenToppers een PARTY kunnen geven, dat verandert natuurlijk niet’, aldus de reactie van boekingskantoor Jan Vis.”

Hoe dan ook, hieronder kan je de clip bij het nummer bekijken, al is het maar als beloning voor alle tijd en energie die in bovenstaand verhaal is gestoken.

Een reactie op “De PietenToppers willen Sinterklaashit scoren, en *lekken* daarom nu al hun single ‘Party’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024