Frituurhap met smaak van energydrank: gaat powersnack Booster jongeren voor zich winnen?

De Vries Snacks is al ruim 60 jaar actief in de wereld van frituursnacks en naar eigen zeggen een trendsetter als het gaat om productontwikkeling. Zo introduceerde het familiebedrijf in 1954 als eerste de Frikadel in Nederland en in 1984 volgde de succesvolle Mexicano. Nu, weer 30 jaar later, wordt de eerste energysnack van Nederland op de markt gebracht: Booster. Deze powersnack, samengesteld uit kip en rund, bevat veel vitamine B, taurine, guarana, minder dan 1 gram suiker en heeft een relatief laag vetgehalte. Met name bedoeld voor jongeren.

Slim bedacht. Stoffen die ook in energydrank zitten, verwerkt in een soort van vierkante frikandel, die dankzij een speciale pocket makkelijk uit de hand te eten is en gepromoot wordt via een animatiefilmpje-met-knullig-character-en-irritant-muziekje dat doet terugverlangen aan de hoogtijdagen van de ringtones. Alle ingrediënten voor een succesvol product dus. ;-)

“Leef vandaag! Heb je energie nodig om nog even door te dansen, te sporten, huiswerk te maken of die belangrijke deal binnen te halen? Booster geeft je power en houdt je scherp!”

Dat Coen en Sander misselijk werden van de lucht en smaak van deze ‘revolutie op snackgebied’, zal de interesse alleen maar aanwakkeren. In Nieuwe Revu (nr. 06/2014) waarschuwde directeur Martin de Vries: “Mensen verwachten een hartige vleessnack, maar proeven ineens de smaak van energydrank. Daar moeten ze voor gewaarschuwd worden.” Een waarschuwing die nieuwsgierig maakt?

booster verpakking

Update (11/2): Kijk nou, voedingsmerken die energie leveren zijn een trend!

4 reacties op “Frituurhap met smaak van energydrank: gaat powersnack Booster jongeren voor zich winnen?

  1. Tiny zegt:

    Gadverdamme, de smerigste snack die ik ooit gehad heb. Ik moest er van kokhalzen, en die lucht is ook vreselijk. Ik raad je aan om deze snack nooit te proberen!

  2. Hanx zegt:

    Bij wijze van “gratis proef’ ben ik gisteren getrakteerd op een Booster. Ik heb nog nooit zo iets smerigs geroken en geproefd. Wat een walgelijke combinatie.

  3. Helena zegt:

    Ik ben gek op redbull en vond de Boostersnack eigenlijk wel lekker. Je moet even wennen aan de zoetige smaak van een energydrankje wat je niet verwacht bij een snack, maar na de eerste hap smaakt ie steeds beter. Volgens mij hebben ze nu ook de smaak aangepast zodat deze minder heftig is. Wat mij betreft zeker het proberen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024