Chocomel lanceert nieuwe verpakking in ijssculptuur van 5 meter hoog

Vanaf deze week is Chocomel in een nieuwe verpakking verkrijgbaar. Met het nieuwe uiterlijk gaat Chocomel naar eigen zeggen op een eigentijdse manier terug naar de roots van het merk. Om het aangepaste design, maar ook het drinken van koude Chocomel onder de aandacht te brengen, is voor het FrieslandCampina-drankje een outdoor-campagne gestart onder het motto ‘Drink ‘m ijskoud!’. Om wat gratis publiciteit te scoren, wordt vanaf vandaag het koudste blikje Chocomel van Nederland geserveerd in een ijssculptuur van 5 meter hoog.

“Het ontwerp is ontstaan vanuit de basisvorm van een Chocomel-blikje, maar dan als totem geïnspireerd op de Azteken – waar cacao oorspronkelijk vandaan komt”, aldus ontwerper Luuk Bode die verantwoordelijk was voor de ijssculptuur. De start van de actie deed hij samen met een clubje ‘Azteken’:

chocomeltdown start

Aan de lancering is een uitdaging voor consumenten gekoppeld: ‘Voorspel jij het smeltmoment? Dan maak je kans op een gele Chocomel Mini Cooper Cabrio.’ Op chocomeltdown.nl kunnen deelnemers hun voorspelling doen door een (virtuele) ijskoeler in te zetten. Op het moment van inzetten blijft de koeler na het voorspellingsmoment slechts vijf minuten koud genoeg. De koeler wordt standaard gevuld met vijf ijsblokjes (goed voor vijf minuten). De marge kan verlengd worden door extra ijsblokjes te verdienen. Na de onthulling duurt het ongeveer drie tot vijf dagen tot het blikje valt. Iedereen kan het smelten live volgen via twee livestreams, op zowel desktop als mobiel.

De campagne wordt ook mobiel gevoerd. Zie hieronder printscreens (met dank aan @MarkWilmont) van de banner en landings- en deelnamepagina.

chocomeltdown mobiel

Update: Het blik is gevallen op 12 juli om 07:16 uur. De winnaar van de Chocomel Mini is Carina Berbee uit Anna Paulowna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024