Nationale Pannenkoekdag 2014: recordaantal kinderen aan de bak voor ouderen

Het is weer zover: Nationale Pannenkoekdag. Een recordaantal van ruim 600 scholen gaat vandaag ‘aan de bak’ voor ouderen. Voor zo’n 35.000 basisschoolleerlingen staat  deze dag in het teken van beslag maken, koekenpannen op het vuur en bakken maar. En meer dan 46.000 ouderen zitten gebakken, want zij krijgen het resultaat voorgeschoteld. Het enthousiasme van basisscholen voor Nationale Pannenkoekdag groeit ieder jaar; bij de eerste editie – acht jaar geleden – waren er 100 scholen van de partij, inmiddels is dat aantal verzesvoudigd.

Het evenement is komen overwaaien uit Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada, alwaar Pancake Tuesday gevierd wordt op vastenavond met stapels pannenkoeken.

In Nederland wordt Nationale Pannenkoekdag mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren de actie vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Naast de communicatie en organisatie richting scholen en oudereninstellingen zorgen de twee sponsors dat de deelnemende basisscholen alle benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen in huis hebben, van pannenkoekpannen, pannenkoekmixen en vloeibare margarine tot koksmutsen, tafelkleden en servetten. Vervolgens is het aan de basisschoolleerlingen  om de mouwen op te stropen om ouderen zelfgebakken pannenkoeken te serveren in oudereninstellingen en op scholen.

pannenkoekdag

“Nationale Pannenkoekdag is bedoeld als een feestje voor jong en oud met zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol. En wie in Nederland is daar niet stapel op?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024