Kapitein proVoet wil kinderen meer leren over voetverzorging

Je wist het niet, maar het is de Week van de Pedicure, en er is zowaar een aanleiding om dat hier te benoemen. Ouders leren hun kinderen tandenpoetsen en elke dag schoon ondergoed aandoen, maar de aandacht voor kindervoeten blijft vaak beperkt tot het leren strikken van veters. Dat verklaart waarom maandelijks 15.000 kinderen bij de pedicure terechtkomen met voetklachten. En dus lanceerde ProVoet, de landelijke brancheorganisatie voor pedicures, deze week een campagne waarin Kapitein proVoet centraal staat.

De campagne heeft als doel kinderen ( groep 3 tot en met 6 op de basisschool) in Nederland meer te leren over voeten en voetverzorging. Basisscholen kunnen gratis deelnemen aan de campagne; op dit moment gaan al ruim 3.100 basisschoolkinderen samen met leerkrachten en pedicures een voetverzorgingsavontuur met Kapitein proVoet aan.

“Kapitein ProVoet vindt het belangrijk dat kinderen gezonde en pijnvrije voeten hebben. Zo kunnen ze onbezorgd rennen, springen en sporten. Daarom leer ik samen met mijn pedicure-matrozen op basisscholen de kind-landrotten over voeten en piraten-goede voetverzorging.”

Gebrek aan kennis is de belangrijkste oorzaak van voetklachten. Er wordt niet vaak naar de voeten omgekeken en de jeugd krijgt hip maar ongeschikt schoeisel aangetrokken. Ook lijken kinderen niet te weten hoe ze hun teennagels moeten knippen of na het douchen hun voeten goed afdrogen, en daarnaast weten ze niet de juiste schoenmaat te kiezen.

Wie zich aangesproken voet voelt, kan gratis een avonturenboek ophalen bij een ProVoet-pedicure in de buurt. Zie kapiteinprovoet.nl voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024