Boek ‘Ik sta achter Patrick’ deelt verhalen slachtoffers van pesten om hen te ondersteunen

Kevin Scholman, voorzitter van Stichting Pestvrij Nederland, startte in mei dit jaar de Facebook-pagina Ik sta achter Patrick, nadat hij de gepeste Patrick Kramer had gezien in het RTL-programma Project P: Stop Het Pesten van Johnny de Mol en Dennis Weening. Deze pagina scoorde al meer dan 100.000 likes en kreeg een vervolg in de vorm van een gelijknamige website. De ervaringen die daar ingezonden werden, worden nu ook op papier gebundeld: op 27 september 2014 verschijnt het boek Ik sta achter Patrick.

De uitgave bevat 66 ingezonden verhalen en gedichten van slachtoffers van pesten. De stichting laat met dit confronterend boek zien hoe het is als je in de schoenen van de slachtoffers zou staan, om gepest te worden. Tevens hopen de auteurs hun medeslachtoffers hiermee te kunnen ondersteunen en kracht te geven in hun gepeste en gekwetste leven. Het boek moet een slachtoffer van pesten inspiratie en motivatie bieden om door te blijven vechten voor een mooie toekomst. In veel verhalen is namelijk ook te lezen hoe de schrijvers er zelf weer bovenop zijn gekomen.

achter patrick

“Dit boek zou eigenlijk gelezen moeten worden door jong en oud én aanwezig moeten zijn in alle scholen en bibliotheken.” [Evelien Kramer – moeder van Patrick]

Op initiatief van Stichting Pestvrij Nederland en uitgever Boekenindustrie sponsort elk verkocht boek de filmmakers van de Nederlandse film Pestkop, van regisseur Sjoerd de Bont en producent Jaro Gevers, welke medio 2015 in première zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024