Live zien hoe kuikens uitkomen en leren over kippen en eieren

Op Nederlands populairste tienermeidenplatform goSupermodel.nl konden jongeren afgelopen weekend live kijken hoe een 14-tal eieren middels een speciale broedmachine werd uitgebroed. Via een HD livestream konden jongeren vierentwintig uur per dag zien hoe het de eieren verging en of er al kuikens uitkwamen. Daarnaast konden geïnteresseerden een gokje wagen wanneer volgens hen het eerste ei uit zou komen, waarmee ze kans maakten op een mooie hoofdprijs.

Educatie in een aansprekende en interactieve vorm
De periode rondom de livestream werd gebruikt om jongeren te informeren over het proces van kip tot ei en het belang van dierenwelzijn en milieu. Dit werd gedaan in samenwerking met Rondeel Eieren, een vrije uitloop kippenstal waar kippen in alle ruimte en vrijheid kunnen rondscharrelen.

Op deze manier wilde Red Chocolate, uitgever van goSupermodel.nl, haar users op een aansprekende en interactieve manier aan de slag laten gaan met dit onderwerp. In aanloop naar de livestream werden zij door middel van grappige weetjes en feitjes geïnformeerd over het leven van kippen in een milieuverantwoorde kippenstal en het verhaal achter biologische eieren.

Resultaten
In totaal waagden 5.411 jongeren een gokje door te raden wanneer het eerste ei volgens hen uit zou komen. De livestream werd door ruim 50.000 jongeren bekeken en in de complete campagne werden er 2.346 reacties ontvangen. 

Een reactie op “Live zien hoe kuikens uitkomen en leren over kippen en eieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024