Donald Duck viert 125ste verjaardag van Het Concertgebouw

Donald Duck Weekblad komt deze week met een speciale klassiekemuziekeditie. Dit om het 125-jarig bestaan van Het Concertgebouw vrolijk luister bij te zetten. Goofy geeft les over de viool, Donald Duck beleeft avonturen als pianostemmer en er is een spannend stripverhaal over de verloren, onbekende Vijfde Symfonie van Chagrynikov. Hiermee hopen de makers van het immer populaire tijdschrift hun doelgroep op vrolijke en luchtige wijze te interesseren voor klassieke muziek. Het muzikale nummer ligt vrijdag 15 maart in de winkel.

Donald Duck Weekblad wil graag op een vrolijke manier een bijdrage leveren aan het feestelijke jaar dat 2013 is voor Amsterdam. De grachten bestaan 400 jaar, het Van Gogh Museum 40 jaar, het Koninklijk Concertgebouworkest 125 jaar, Felix Meritis 225 jaar, Artis 175 jaar en het Frans Hals Museum 100 jaar. En dan zijn er ook nog de troonswisseling en de heropening van het Rijksmuseum.

Na de editie deze week ter ere van het 125-jarig jubileum van Het Concertgebouw staan in ieder geval nog een museumeditie (12 april) en een speciaal k(r)oningsnummer op de planning.

"Klassieke muziek is namelijk niet langer meer muziek waar een klas ziek van wordt."

Donald Duck Weekblad heeft na het feestelijke jubileumjaar 2012 (waarin Nederland centraal stond) het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ als rode draad in alle campagnes en speciale edities. Om zo de doelgroepen kinderen en ouders op een vrolijke en positieve manier te informeren en te entertainen; niet belerend, maar op informatieve en humoristische wijze.

Het grootste kinderkoor van Nederland
Ook leuk om te vermelden: op maandag 25 maart 2013 zingen zo’n 70.000 kinderen van ruim 1.000 Nederlandse scholen (2.750 klassen) live mee met een concert dat wordt gelivestreamd vanuit de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In ‘Zing met ons mee’ vertolkt zangeres Cora Burggraaf kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt die speciaal voor dit concert in een nieuw, eigentijds jasje zijn gestoken. Het meezingproject voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar is speciaal georganiseerd ter gelegenheid van het 125-jarig Jubileum van Het Concertgebouw.

‘Zing met ons mee’ is een jaarlijks terugkerende concertformule waarbij jonge kinderen in Het Concertgebouw meezingen met Nederlandstalige liedjes. De liedjes worden vooraf op school ingestudeerd samen met de juf of meester. Op deze manier raken kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd met het plezier dat muziek geven kan. Bovendien krijgt het zingen in de klas hiermee een impuls.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024