Donald Duck viert 120 jaar Cinematografie met speciale editie en kijkje achter de schermen

Donald Duck staat deze week in het teken van 120 jaar Cinematografie. Speciaal voor deze gelegenheid komt Donald Duck met een bijzondere editie waarin de broers Lumière centraal staan. Het is op 22 maart precies 120 jaar geleden dat de gebroeders in 1895 de eerste film genaamd La sortie des usines Lumière vertoonden. De heren Auguste en Louis waren de Willie Wortel en Dagobert Duck avant la lettre; Louis was de knappe knutselaar die vooral veel wist van techniek en Auguste was vooral een gewiekste zakenman die de eerste bioscoopzalen wist te vullen. 

Om kinderen nog een beter kijkje te geven in hoe deze Donald Duck gemaakt wordt én kinderen meer te vertellen over film, maakte het weekblad een achter-de-schermen-video, hieronder te bekijken. Passend bij het thema begint de video als een ‘stomme film’ en gaat – net als het vrolijke weekblad – volledig over in kleur.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qAthhEs5oQQ]

Dit jaar staat Donald Duck helemaal in het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’. Het weekblad benadrukt hiermee dat bij Donald Duck ‘fun’ centraal staat en dat ‘leren’ een natuurlijk gevolg is. Ter inspiratie staat dit jaar een aantal educatieve én leuke thema’s centraal. Daarnaast, bracht Donald Duck onder het educatieve label DuckWise ook de succesvolle online typecursus DuckTypen uit en de educatieve game app DuckQuiz.

lumiere

Op vrijdag 20 maart 2015 ligt dit ‘zwart-witte’ filmblad in de winkel. Daarnaast is deze editie te bestellen via Tijdschrift365.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024