Gezicht van gemiddelde RuneScape-gamer onthuld: ‘Geen nerd zonder sociaal leven’

Fotograaf Chris Dorley-Brown heeft tijdens RuneFest, het RuneScape*-evenement in Londen, foto’s gemaakt van honderden gamers en met behulp van ‘morphing images’ het gezicht van de gemiddelde gamer gecreeërd. Jagex, de ontwikkelaar van RuneScape, heeft aanvullend een profiel van de gemiddelde gamer samengesteld. Een onderzoek onder ruim 1.000 gamers toont aan dat de ‘gemiddelde gamer’ een heel ander profiel heeft dan de meeste mensen denken. Het vooroordeel dat de stereotype gamer een ‘nerd zonder sociaal leven’ is, gaat niet op.

De gemiddelde gamer scoort op veel vlakken beter dan de gemiddelde Brit. Uit de enquête blijkt dat 55% van de ondervraagden een vaste relatie heeft, tegenover 30% van de Britse bevolking. Daarnaast heeft 37% een vaste baan, tegenover 30% van de Britten. Ook gaat 36% van de gamers minstens één keer per jaar naar het buitenland op vakantie, terwijl maar 21% van de Britten dat doet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=AGXNy6zDGC0]

*RuneScape is ‘s werelds populairste free-to-play MMORPG, vastgesteld door Guinness World Records, met meer dan 200 miljoen spelers. RuneScape, genomineerd voor een BAFTA, biedt ongeëvenaarde keuzemogelijkheden voor de spelers, waar ze kunnen zijn wie ze willen, alles kunnen doden en overal naartoe kunnen gaan op hun eigen unieke avontuur, allemaal via het browserscherm: ‘Waag je in de rijke en meeslepende Middeleeuwse wereld van Gielinor, waar zelfs de kleinste acties invloed hebben op de grote wereld om je heen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024