Studio 100 gaat wereldwijd: eerste bioscoopfilm Maya de Bij in meer dan 100 landen verkocht

Het Belgische entertainmentbedrijf Studio 100 kondigde zo’n twee jaar geleden aan dat er een eerste bioscoopfilm in de maak was van Maya de Bij — het animatiefiguurtje van Studio 100 waarvan de televisiereeks al aan meer dan 160 landen werd verkocht. Intussen is het bekende character ook klaar voor haar debuut op het witte doek. De afgelopen jaren zijn volgens de Studio 100-groep kosten noch moeite gespaard om van Maya – Eerste Vlucht een hoogstaande animatiefilm te maken.

De bioscoopfilm in stereoscopische 3D gaat begin oktober dit jaar in première in Nederland. De stemmencast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Maya de Bij verenigt voor dit filmdebuut creatief talent uit Australië en Europa, en vol trots wordt dan ook aangekondigd dat Maya The Bee – Movie (de internationale titel van de film) intussen al in meer dan 100 landen zal worden uitgebracht. Vanaf dit najaar en begin 2015 gaat de film in première in onder andere Zuid-Korea, Spanje, Oostenrijk, Bulgarije, Polen, Duitsland, Turkije, Kroatië, Egypte, Griekenland, Israël, Portugal, Italië, Tsjechië, Slovakije, Slovenië, Zwitserland, Rusland, Zuid-Afrika, Australië en Frankrijk.

Het verhaal
Het nieuwsgierige bijtje Maya is nieuw in de bijenkorf, en deze kleine wervelwind heeft het niet altijd makkelijk om zich aan de regels van de korf te houden. Eén van die regels is om de horzels die buiten de korf leven nooit te vertrouwen. Wanneer de koninginnenbrij – levensnoodzakelijk voor de koningin van de bijenkorf – wordt gestolen, verdenkt men meteen de horzels. Maya wordt er zelfs van beschuldigd ook in het complot te zitten. Niemand gelooft in haar onschuld, behalve haar beste vriend Willy. De avontuurlijke en nieuwsgierige Maya ontvlucht de bijenkorf en gaat samen met Willy op onderzoek uit. Na een lange en spannende tocht ontdekken Maya en Willy wat er echt aan de hand is. Maar zullen ze nog op tijd zijn om de koningin te redden?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4JsVlDPtr1w]

Over de film
Maya the Bee – Movie is een Duits-Australische productie van Studio 100 Media en Buzz Studio’s (een onderdeel van Flying Bark Productions) in coproductie met ZDF. De regie is in handen van Alexs Stadermann (hij werkte onder andere voor Disney & Aardman Studios aan The Wild Bunch, Bambi 2, Tarzan 2 en The Lion King). Independent Films is de filmdistributeur in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024