RTL Telekids en Elly’s Choice lanceren eBook-platform voor kinderen: ‘Telekids Boeken’

Vanaf vandaag neemt RTL Telekids kinderen mee in de wereld van kinderboeken door de lancering van een nieuw platform: Telekids Boeken. Met dit Nederlandse eBookabonnement voor kinderen kan er naar hartenlust worden gelezen door de jeugd in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Voor een bedrag van 2,99 euro per maand bestaat het aanbod elke maand uit tien eBooks: drie titels voor de 3- tot 6-jarigen, vier titels voor kinderen van 6 tot 9 jaar en drie titels voor de leeftijdscategorie 9 tot 12 jaar.

Met dit jaarabonnement voor kindereBooks kan er altijd en overal gelezen worden, doordat de eBooks onbeperkt te lezen zijn op tablet, e-reader, smartphone en computer. In de auto op weg naar familie, thuis op de bank of in bed voor het slapengaan. En gesjouw met zware boeken tijdens vakanties behoort nu tot de verleden tijd, is het idee. Gerenommeerde auteurs als Marcel van Driel, Nannie Kuiper en Marianne Busser & Ron Schröder stimuleren dit initiatief; boeken van hun hand zitten dan ook in het lanceringsaanbod.

telekids boeken mei 2015

“De afgelopen jaren worden er steeds minder boeken gelezen en zien wij het tabletgebruik onder kinderen enorm toenemen. Door deze twee samen te brengen denken wij lezen een stuk toegankelijker en leuker te kunnen maken voor kinderen die opgroeien in een digitale wereld. Lezen heeft vele voordelen; het prikkelt de verbeeldingskracht, is goed voor de ontwikkeling van het concentratievermogen en voor de taalvaardigheid van kinderen. Met de toegankelijke prijsstelling is Telekids Boeken voor veel mensen bereikbaar en hopen we zowel ouders als kids te inspireren niet alleen boeken te lezen waar ze bekend mee zijn, maar ook nieuwe schrijvers en genres te ontdekken.” [Olaf Swinarski, manager RTL Telekids]

telekids boeken

Telekids Boeken is een samenwerking tussen RTL Nederland en Elly’s Choice. Laatstgenoemde is, sinds de lancering eind augustus vorig jaar, naar eigen zeggen het eerste Nederlandse eBook-abonnement voor volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024