Elke maand een BN’er in Donald Duck Weekblad: ‘Sterren in Duckstad’ om kinderen te inspireren

Na het succesvolle jubileumjaar in 2012, met elke maand een avontuur in een van de provincies, kiest Donald Duck dit jaar voor ‘Sterren in Duckstad’ als rode draad. Elke maand staan op ludieke wijze een BN’er (of beter gezegd: een BD’er — bekende Duckstadter) en diens beroep centraal, variërend van topsporter, chefkok, astronaut, model tot DJ. Nederlands vrolijkste weekblad wil hiermee het nieuwe thema ‘Geef je dromen de ruimte met Donald Duck’ onderstrepen, waarmee het kinderen wil inspireren en motiveren om naar hun droombaan te blijven streven.

“Doorzettingsvermogen en discipline zijn in deze hectische 21ste eeuw meer dan ooit nodig om als kind bij te blijven, maar ook om later je droombaan te kunnen realiseren. Dat is niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk worden ze daar gelukkigere mensen van. Met Donald Duck willen we daar graag op aanhaken. Dit thema past ook perfect bij het welbekende motto van Walt Disney zelf: ‘If you can dream it, you can do it’.” [Suzan Schouten, uitgever Kids & Teens bij Sanoma]

Volendam heeft met De Palingsound de primeur in Donald Duck nummer 5/2014. Met rollen voor Jan en Monique Smit, Nick & Simon, de 3J’s en ook voor The Cats en BZN. Donald, oom Dagobert en de neefjes gaan op zoek naar ‘De Vliegende Volendammer’. Dit legendarische spookschip is verantwoordelijk voor de verdwijning van talloze schepen. En elke keer als er een schip verdwijnt, weerklinkt de palingsound. Na een angstig avontuur stuiten de Ducks op schipbreukelingen die verdacht veel lijken op bekende inwoners uit het muzikale vissersdorp….

dd514

Monique Smit ontving vandaag uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp op feestelijke wijze het eerste exemplaar van deze bijzondere editie van Donald Duck Weekblad op haar oude basisschool De Blokwhere in Volendam. Monique: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen hun dromen volgen en doorzetten. Ik heb dat ook gedaan en nu sta ik als beloning op de cover van Donald Duck. Wat een eer!”

Op vrijdag 24 januari ligt de eerste ‘Sterren in Duckstad’-editie in de winkel, in een reeks van in totaal 12 unieke edities door het jaar heen. Elke maand zal de Donald Duck Tour een gelukkige BN’er verrassen op zijn/haar basisschool met het eerste exemplaar van het bijzondere nummer. Niet iedereen heeft dat geluk!

Dirk Kuyt in commercial
Dinsdag 28 januari 2014 start een campagne waarin Dirk Kuyt centraal staat start. “Dirk Kuyt is wat ons betreft hét voorbeeld, idool voor vele kinderen in Nederland, en past perfect bij het thema en bij het vrolijke weekblad”, aldus Suzan Schouten. De campagne, die ontwikkeld is door Creamm, bestaat uit televisie- en radiocommercials, ‘Ik kom zo’ getiteld.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PreJP_6SFic]

Update (12/2):
Donald Duck nummer 08/2014 (vanaf vrijdag 14 februari in de winkel) heeft een Olympisch tintje. Vanzelfsprekend heeft Olympisch kampioen Sven Kramer in de maand februari de hoofdrol in deze ‘Sterren in Duckstad’-editie, die tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji verschijnt. In het verhaal laat klapschaatskampioen ‘Zwaan Kranig’ het ene record na het andere sneuvelen. Maar met al die belangstelling, van fans, trainers en sponsors, maar ook van pa en ma Kramer, Naomi en Mart Smeets, is het wel lastig om je te blijven concentreren op je voornaamste doel: keihard trainen om te winnen! Gelukkig is er een aardige eend uit Duckstad die ervoor zorgt dat de gouden plakkenpakker toch goed beslagen ten ijs komt. Al zit er wel een addertje onder dat ijs…

zwaan kranig

Update (20/2):
Op de dag van de finale van The Voice Kids, vrijdag 21 februari, verschijnt een speciale editie van Donald Duck Weekblad, gebaseerd op het tv-programma. Het is de eerste keer dat een compleet televisieprogramma ‘verduckt’ is. Na jaren parodienamen als Harry Muesli, Yolanthe Kabaal van Glasscherven, Katja Schuurspons, Gerard Jolig, Edwin Bevers (uit programma Bevers Knaagt Om) en Stoel van Velzen te hebben gebruikt, is het deze week de beurt aan het programma ‘The Noise Kids’. Een unieke samenwerking tussen Donald Duck Weekblad, RTL Licensing en Talpa. Met speciale rollen voor Wendy van Duck, Martijn Klapmee, Angela Grootmuizen, Barco Tornado en Snoek & Paling.

cover tvoduckstad

Update (13/3):
In maart staat André van Duin centraal, in de rol van de Duckstadse komiek en revuester André van Puin, die de lach aan zijn lolbroek heeft hangen en met zijn meesterlijke typetjes zelfs een zuurpruim als oom Dagobert laat schuddebuiken. Donald Duck houdt natuurlijk ook wel van een lolletje en het is zijn ultieme droom om een keertje samen met zijn idool op de planken te staan. Daarom trekt hij de stoute clownsschoenen aan en haalt hij alles uit de kast om eens te kunnen schitteren voor een bomvolle zaal.

puin

Update (15/5):
In april stond Alexander Klöpping op de cover van een editie van Donald Duck. Als Alexander Klöpgeest gat hij Donald (die ook op bezoek ging bij Mark Zuikerberg van Snoetboek) advies over de nieuwste gadgets.
In de editie die verschijnt op 16 mei is de hoofdrol weggelegd voor actrice Georgina Verbaan — als Georgina de Zwaan in de Duckstadse serie ‘De Geit met de zes sikken’.

alexander en georgina

Update (18/6):
In de editie die 20 juni verschijnt is de hoofdrol weggelegd voor astronaut André Kuipers. Muntjespoetser Donald Duck loopt in Duckstad zowaar een grootheid tegen het lijf: astronaut Kuipje Anders. Als Kuipje ziet dat Donald door een buitenaards virus acuut pimpelpaars wordt en een vreemd kwaakgebrek krijgt, besluit hij de arme eend meteen te helpen. De hamvraag luidt: krijgen deze twee de ‘ziekte-van-boven’ eronder?

Update (10/7):
In de week van 11 juli speelt de wereldberoemde eend geen eerste maar tweede viool in zijn eigen vrolijke weekblad. Als eenvoudige muntjespoetser komt hij in de schaduw te staan van de grote orkestleider André de Reu, die naar Duckstad komt voor een groot optreden, waar hij onder andere de ‘Radijsjesmars’ ten gehore brengt. De beroemde muzikant speelt op een Gratisvarius, een uniek instrument dat miljoenen waard is, en natuurlijk proberen hebzuchtige dieven de peperdure viool te stelen.

kuipje en de reu

Update (17/9):
Het nummer van 22 augustus staat in het teken van modeontwerper Jan Taminiau alias Jan Truienmouw. De modeontwerper is wereldberoemd geworden omdat hij altijd is blijven doorzetten en uiteindelijk prachtige jurken heeft mogen maken voor de zangeressen Lady Koekoek en Byoncéend, en voor koningin Kwáxima. En in editie 39 komt DJ Curry Worsten (Ferry Corsten) naar Duckstad om vette bassen te produceren waardoor zelfs de gebouwen gaan meedansen. Donald Duck heeft echter een baan als geluidscontroleur voor de gemeente en neemt dat baantje nogal serieus.

DD update sterren sept

Update (13/12):
In Donald Duck nummer 42 brengt bioloog Dr. Sneek Vonk, die enige gelijkenis heeft met de bekendste bioloog van Nederland Dr. Freek Vonk,een bezoekje aan Duckstad waar hij Donald Duck moet helpen met een probleem met een slang. Nou ja…slangetje. Toch is het een heel bijzonder dier, want het staat niet eens vermeld in het Handboek van de Jonge Woudlopers. Dat ontaardt in een (s)lang avontuur vol gevaar en heel veel…liefde. En in de laatste editie van de reeks ‘Geef je dromen de ruimte’ speelt de bekendste tv-kok van Nederland, Herman den Blijker alias Herman den Blikvoer, de hoofdrol. Voor deze speciale gelegenheid ontving Herman vandaag in zijn restaurant Las Palmas samen met zoon Matz de allereerste editie uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp. In Donald Duck 51 wil de kale keukenkoning een groep arme kinderen een onvergetelijk kerstdiner geven, maar in Duckstad loopt altijd wel iets in de soep. Een stelletje smakeloze schurken gooit namelijk roet in het eten…

paljas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024