Studio 100 lanceert Wanagogo, een nieuw digitaal contentplatform voor kinderen

Nieuwe tijden brengen nieuwe uitdagingen met zich mee, en het bekende entertainmentbedrijf Studio 100 speelt daarop in door dit najaar een gloednieuw digitaal contentplatform voor kinderen te lanceren. Wanagogo zal beschikbaar zijn waar en wanneer kinderen en ouders dat willen, zowel online als offline, op alle mogelijke digitale dragers — een plek waar kinderen kunnen creëren, leren en plezier maken. Het platform is een samenwerking met de Canadese gamebouwer Frima, ontstaan vanuit een gedeelde ambitie om het verschil te maken in het digitale tijdperk waarin kinderen opgroeien.

Wanagogo is een digitaal platform voor kinderen van 4 tot 10 jaar, opgebouwd rond de bekende figuren van Studio 100: Maja de Bij, Wickie de Viking, K3, Samson & Gert, Bumba, Mega Mindy, enzovoort. Het is een wonderlijke plek waar kinderen heel veel opsteken terwijl ze zich amuseren. Ze maken hun eigen avatar en trekken op avontuur, alleen of met anderen. Bovendien hebben ze altijd en overal toegang tot hun favoriete muziek, video’s, boeken, games én vrienden.

Wanagogo is ook een sociaal medium waar kinderen op een veilige manier kunnen spelen en chatten met vriendjes; community managers waken er voortdurend over dat het altijd een warme en superleuke ’thuishaven’ is tijdens de vrije uurtjes. Het digitaal platform biedt ouders daarnaast de mogelijkheid om de vorderingen van hun kind op de voet te volgen. Ouders bepalen ook zelf de spelregels: ze kunnen instellen hoe lang hun kinderen mogen spelen en of ze mogen chatten.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=9LTl3f1N1d8]

“Wanagogo is een virtueel paradijs voor kinderen.”

Op dit ogenblik wordt er nog hard gewerkt aan Wanagogo. Elke dag worden zaken toegevoegd en en verbeterd. De versie die nu online staat is een bètaversie, die nog niet af is en slechts een klein stukje toont van het grote avontuur dat Wanagogo moet gaat worden. Wanagogo wordt uitgebreid getest door kinderen. Niet iedereen kan de testversie spelen: er worden wekelijks zo’n 1.000 extra mensen toegelaten. Aanmelden kan via www.wanagogo.com.

Update (21/12): Op 20 december 2014 is Wanagogo gelanceerd in Nederland en België. Met een VIP-abonnement voor 10 euro per maand hebben tot drie kinderen per gezin toegang tot Wanagogo en Wanamixx, maar ook als niet betalend lid kan je (na registratie) het platform verkennen. Hieronder de videoclip om alvast een beeld te schetsen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=to7zRw-bKW8&w=560&h=315]

Een reactie op “Studio 100 lanceert Wanagogo, een nieuw digitaal contentplatform voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024