Lespakket over Schiphol: ‘Tal van aangrijpingspunten voor het onderwijs’

Leerlingen van groep 6/7 van de Michiel de Ruyterschool in Amstelveen maakten deze week kennis met het nieuw ontwikkelde Lespakket Schiphol. Jos Nijhuis (president-directeur van Schiphol Group), Daniëlle Meiboom (secretaris Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol) en Jan-Willem Groot (wethouder Schipholzaken Amstelveen) stonden voor de klas in een poging om een brug te slaan tussen de belevingswereld van de leerlingen en de wijde wereld van de internationale luchthaven.

Schiphol biedt tal van aangrijpingspunten voor het onderwijs, zo is de gedachte. Taal, rekenen, aardrijkskunde geschiedenis, techniek economie en biologie komen immers dagelijks tot uiting in het werk op de luchthaven.

Om kinderen uit de omgeving van de luchthaven kennis te laten maken met deze bijzondere buur hebben Schiphol en CROS (de Commissie Regionaal Overleg Schiphol) samen een lespakket ontwikkeld voor de hoogste klassen van de basisschool. Het lespakket gaat niet alleen over Schiphol als vertrekpunt voor de vakantie, maar ook over duurzaamheid op Schiphol, werken op Schiphol en vrachtvervoer. Met Schiphol als thema worden verschillende vaardigheden zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie op een creatieve manier gecombineerd.

"Met dit lespakket hopen we een positieve bijdrage te leveren aan de kennis over Schiphol bij de jeugd, immers onbekend maakt onbemind." [Daniëlle Meiboom]

Het lespakket bestaat uit een ontdekboek en drie werkbladen. Ter ondersteuning van het lespakket biedt de Schiphol Junior-website ondersteunend filmmateriaal, extra opdrachten en diverse spelletjes. Het lespakket is volgens de makers flexibel in te passen en daardoor gemakkelijk te koppelen aan bestaande lesstof en is voorzien van een speciale docentenhandleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024