Nationale Studenten Enquête 2013: ‘Studenten erg tevreden over horeca in studiestad’

Maar liefst 264.710 studenten hebben meegewerkt aan de Nationale Studenten Enquête 2013* (NSE) en hun oordeel gegeven over hun opleiding en hogeschool of universiteit. Studenten blijken over het algemeen meer tevreden te zijn dan vorige jaren. Het lijkt er op dat instellingen meer aandacht hebben voor het onderwijs. Daarnaast spelen aanverwante aspecten natuurlijk een rol. Studenten zijn het meest tevreden over de horecavoorzieningen in de studiestad (kroegen, eetcafés, restaurants e.d.).

Op de tweede plaats staat de bereikbaarheid van de instelling (openbaar vervoer e.d.), gevolgd door het cultureel aanbod van de studiestad (bioscopen, theaters, evenementen e.d.). Het slechtst scoort de betaalbaarheid van woonruimte in de studiestad; 36,8% van de studenten zegt hierover ontevreden te zijn. Op de tweede plaats staat de terugkoppeling van informatie over de uitkomsten van onderwijsevaluaties die in het onderwijs worden afgenomen (32,2%).

Top 3 best scorende studies (de studie in het algemeen):

  1. Master Nanoscience
  2. Bachelor Godsdienstwetenschap
  3. Master European Public Affairs

Top 3 studententevredenheid over instellings- en opleidingsinhoudelijke aspecten:

  1. Wat tijdens de stage is geleerd
  2. De algemene sfeer op de opleiding
  3. De groepsgrootte bij werkgroepen

*De NSE  is een landelijk onderzoek, door vergelijkingswebsite Studiekeuze123 gecoördineerd en door Intomart GfK uitgevoerd, dat de mening van studenten vraagt over hun onderwijs. Met de uitkomsten wordt de kwaliteitszorg binnen de instellingen versterkt en de voorlichting aan studiekiezers vormgegeven. In totaal zijn er 673.444 studenten van 49 hogescholen en 20 universiteiten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling; de respons was dit jaar 39%. De NSE-resultaten zijn in te zien via nse2013.kiwi.qdelft.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024