Scholieren testen wiskundekennis met social media game ‘Math World Heroes’

Vanaf 7 mei a.s. kunnen middelbare scholieren hun wiskundekennis testen met de uitdagende, vijf dagen durende social media game Math World Heroes. Diet is een online game van StudySteps, de persoonlijke online wiskundetrainer voor havo- en vwo-leerlingen in de onderbouw. Het spel laat zien dat wiskunde overal aanwezig is, zelfs op plekken die de deelnemer niet verwacht. Daarnaast worden wiskunde-skills op de proef gesteld binnen de gevarieerde thema’s zoals social media, gadgets en muziek.

“Weet jij hoe snel je rijk kan worden met jouw eigen single of hoeveel tijd je besteedt aan het lezen van je whatsapp-berichten? Doe mee aan de game en maak kans op een iPad Air, iPhone 5C of een Macbook Air.”

De game bestaat uit vijf levels die in vijf dagen voltooid moeten worden. Scholieren kunnen hun score verhogen door vrienden uit te nodigen, deel te nemen aan de team challenge en ‘easter eggs’ in de game te vinden. Via Twitter, Facebook en Instagram –accounts van StudySteps– verzamelen de leerlingen aanwijzingen, waarmee bonuspunten verdiend kunnen worden. De wiskundehelden met de hoogste scores maken kans op een iPad Air, iPhone 5C of een Macbook Air.

Een ieder kan de game in totaal drie keer spelen; woensdag 14 mei en 21 mei zijn er nieuwe rondes (en dus nieuwe kansen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024